Procesul lui Gheorghe Dincă va fi reluat. După două termene anulate, ”monstrul” din Caracal va ajunge în fața judecătorilor

Procesul lui Gheroghe Dincă va fi reluat © Arhiva

După două termene anulate din cauza crizei provocate de noul coronavirus, Gheorghe Dincă va ajunge în fața judecătorilor, procesul fiind acum reluat. 

Gheorghe Dincă, presupusul suspect al odioaselor crime din Caracal, a fost trimis în judecată în urmă cu patru luni, însă, până acum, Tribunalul Olt nu a dat nici o pedeapsă, ci doar a verificat egalitatea și temeinicia arestătii sale preventive.

Până la acest moment, în cazul ”monstrului” din Caracal, au fost stabilite două termene, 18 martie și 3 aprilie, însă, din cauza stării de urgență decretată în contextul pandemiei de coronavirus, ambele au fost amânate, iar acum atât agresorul, cât și familiile fetelor ucise cer reluarea anchetei.

“De fiecare dată, familiile (n.r. – Măceșanu și Melencu) au fost anunțate, prin citații, să nu mai vină la Tribunalul Olt”, a precizat Aurel Moldovan, avocatul părinților Alexandrei Măceșanu, scrie Libertatea. 

Dosarul lui Dincă, în care a fost acuzat pe 15 ianuarie 2020 pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni, s-a aflat până acum în camera preliminară, pentru ca un judecător să se asigure de este legală administrarea probeblor, însă, de miercuri, 20 mai, cazul de la Caracal se va relua. 

Pentru data de 20 mai, deja familiile Melencu și Măceșeanu au primit citații de judecare, semn că procesul s-ar putea relua și poate, în sfârșit, se va face dreptate. 

“Părinții Alexandrei Măceșanu vor fi miercuri în sala de judecată”, a mai spus Aurel Moldovan. De asemenea, mama, bunicul și Luizei Melencu vor fi prezenți la Tribunalul Olt.

”Și Dincă a cerut să fie trimis dosarul înapoi, spunând că a fost păcălit de anchetatori. În acel memoriu, el acuză faptul că a fost evaluat psihologic fără avocat”, a declarat Carmen Obîrșanu, avocata familiei Melencu. 

De menționat este faptul că în același dosar va fi anchetat și Ștefan Risipițeanu, acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro