Procurorii cer pedeapsă maximă în cazul Colectiv! La câţi ani ar putea fi condamnat fostul primar Piedone

Procurorii cer pedeapsă maximă în cazul Colectiv! La câţi ani ar putea fi condamnat fostul primar Piedone © spynews.ro

Procurorii DNA cer condamnarea fostului primar Cristian Popescu-Piedone şi a celor trei funcţionare din dosarul Colectiv. Pedepsele sunt orientate spre maxim! Mai mult, au fost cerute în instanţă şi despăgubiri pentru victime.

Luni, 25 noiembrie, la Tribunalul Bucureşti s-a dat startul dezbaterilor finale. Printre cei judecaţi se numără şi Cristian Popescu-Piedone, fostul primar al Sectorului 4. Acesta este acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4. 

Procurorii DNA îl acuză pe fostul edil că a emis autorizaţie de funcţionare pentru clubul Colectiv, fără cea de securitate la incendiu. Sub aceeaşi acuzaţie se găsesc şi numele celor trei funcţionare ale primăriei.

Pedeapsa cerută pentru fostul primar al Capitalei, în dosarul Colectiv

Pedeapsa cerută de procurori pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu, în cazul lui Cristian Popescu Piedone şi a celor trei funcţionare este de 15 ani, potrivit Mediafax.

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost trimis în judecată în luna mai a anului 2016 pentru infracţiuni de abuz în serviciu, alături de Aurelia Ioficiu, şef la Serviciul de autorizări comerciale din Sectorul 4, acuzată de complicitate la abuz. De asemenea, Luminiţa Ganea şi Sandra Moţioc sunt suspecte de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu.

Tot în dosarul Colectiv sunt acuzaţi şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, cei doi pompieri care nu au întocmit acte de control, deşi s-au deplasat de mai multe ori la clubul Colectiv, înainte de tragedie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro