Procurorii cer pedepse mai mari pentru nerespectarea carantinei: 7 ani de închisoare pentru fuga din izolare

Procurorii cer pedepse mai mari pentru nerespectarea carantinei © Arhiva

România se află în plină pandemie de coronavirus. Astfel că de luni președintele Klaus Iohanni a decretat stare de urgență, luându-se astfel măsuri în încercarea de a stopa răspândirea virusului ucigaș din China.

Deși autoritățile și cadrele medicale se luptă să salveze vieți, iar unii cetățeni respectă noile legi și își trăiesc viața acum după ceea ce ne transmit specialiștii, se pare că unii nu țin cont de nimic, nici de faptul că își pun viața lor în pericol, dar și pe cea a celor cu care intră în contact.

Așa se face că în această perioadă toți mai mulți români se întorc în țară și refuză izolarea sau carantină, cei aflați deja în spațiile destinate pentru carantină aleg să fugă, alții mint în legătura cu zonele din care vin, iar alții pur și simplu nu recunosc ce simptome au. În aceste condiții țara noastră este tot mai expusă ca oră de oră numărul celor infectați să crească.

După ce un bistrițean a sunat la 112 doar pentru a se plimba cu izoleta, un alt român a scuipat medicii pentru a-i îmbolnăvii, altul a fugit din spital, iar mulți nu sunt de găsit la domicilii, deși se află în perioada de izolare.

În acest moment pentru cei care nu respectă legile, există două variante de a fi pedepsiți: amendă și statul gratii până la doi ani de zile.

Însă, acum o asociație a procurorilor vine cu o cerere surprinzătoare pentru Guvern. Omenii legii cer politicienilor să fie crescute pedepsele pentru românii care în aceste momente grele prin care trecem nu respectă izolarea. Așadar, aceștia au cerut ca cei care nu se supun legilor să petreacă după gratii 7 ani de închisoare.

Până la momentul actual, pe teritoriul României s-au deschis 49 de dosare penale pentru românii care nu au respectat perioada de izolare, ieșind din case deși erau suspecți de coronavirus.

Rămâne de văzut dacă solicitarea procurorilor va fi adoptată de Guvern, fiind cel care poate să dea o ordonanță de urgență pentru modificarea articolului 352 din Codul Penal.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro