Procurorul anchetat după ce a umilit doi polițiști o ia de la capăt cu DIICOT / Totul, până la bani!
De Narcis Voica.
Publicat pe 30.10.2023 la 23:41
Actualizat pe 30.10.2023 la 23:41
Fostul șef DIICOT Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, anchetat pentru că a umilit doi agenți de poliție, o ia de la capăt cu procesul deschis de DIICOT.
- Daniel Horodniceanu ajunge din nou în fața judecătorilor
- DIICOT refuză să-i dea salariile restatnte vicepreședintelui Consiliului Superior al Magistraturii
- Totul se decide la Tribunalul Suceava
În procesul respectiv, DIICOT, instituția care a fost condusă de Horodniceanu, a deschis un nou proces, după ce mai mulți procurori, printre care și vicepreședintele CSM, au obținut executarea silită, pentru plata salariilor restante. Întrucât la instanța de fond a pierdut, DIICOT a atacat hotărârea la instanța superioară.
„Respinge cererea de chemare în judecată având ca obiect contestație la executare formulată de contestatorul Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în contradictoriu cu intimații Horodniceanu Daniel, Postică Viorel, Diaconu Iulia, Moisescu Radu, Ţicău Daniel şi Prisacaru Cătălin Ovidiu, ca inadmisibilă pentru existenţa autorităţii de lucru judecat. Respinge ca rămasă fără obiect cererea de suspendare a executării silite. Obligă contestatorul Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism la plata către SCPEJ Nichitoi, Handiuc și Plumbu a sumei de 405,79 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. În baza art. 720 alin. (4) C. pr.civ. dispune comunicarea prezentei hotărâri, din oficiu şi de îndată, şi executorului judecătoresc, la rămânerea definitivă. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Suceava”, este hotărârea atacată de DIICOT.
Daniel Horodniceanu a devenit vedetă pe internet în urmă cu jumătate de an, după ce filmul de mai jos a devenit viral. În înregistrarea video realizată de unul dintre agenții de poliție, Horodniceanu se folosește de statulul de magistrat, pentru a scăpa de amendă. Cu toate că polițiștii păreau hotărâți să îl sancționeze pe procuror, la final i-au dat un avertisment verbal și l-au lăsat să plece. Asta, deși susțineau că Horodniceanu ar fi încălcat mai multe reguli de circulație. În cadrul conversației, unul dintre agenți a susținut că procurorul circula cu viteză mai mare de 70 km/h prin localitate, fiindcă acesta i-ar fi depășit, în timp ce ei rulau cu 70 km/h. Adică au recunoscut că nici ei nu respectau legea. Însă nu s-au amendat între ei. Probabil că agentul din dreapta l-a mustrat pe cel de la volan, cum a făcut și cu procurorul. Sau poate că cel de la volan s-a mustrat singur.