Procurorul condamnat pentru o șpagă de 260.000 de euro, show total în pușcărie / Îl strângea celula de la Rahova
De Narcis Voica.
Publicat pe 17.10.2021 la 23:34
Actualizat pe 17.10.2021 la 23:34
Șpăgarul de la Parchetul General prins în timp ce primea o tranșă din mita de peste un sfert de milion de euro a descoperit în Penitenciarul Rahova că are alergie la pușcărie
- Procurorul șpăgar de la Parchetul General care a cerut peste un sfert de milion de euro ca să „aranjeze” un dosar a descoperit că are alergie la zăbrele
- Pușcăriașul Cătălin Nicolae Ceort le-a declarat război reprezentanților Penitenciarului Rahova
- În fața instanței, magistratul-deținut s-a sucit
Procurorul Cătălin Nicolae Ceort, care a fost închis la „facultatea” Rahova pentru că, în calitate de magistrat la Parchetul General, a cerut șpagă de 260.000 de euro, a deschis un proces împotriva penitenciarului. El s-a declarat nemulțumit de condițiile de detenție și de o decizie a judecătorului delegat. Însă, ajuns în fața instanței, procurorul pușcăriaș s-a sucit și a declarat că vrea să renunțe la contestație. „Ia act de retragerea contestaţiei formulate de către petentul condamnat CEORT CĂTĂLIN NICOLAE împotriva încheierii nr. 648/2020 emisă în ds. nr. 742/2020 de judecătorul delegat cu supravegherea executării pedepselor în cadrul Pnt. Rahova. În baza art. 275 alin. 2 Cod proc.pen, obligă pe petent la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, a fost decizia judecătorilor.
În 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești „au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului CEORT CĂTĂLIN NICOLAE, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, și sub control judiciar, a inculpatului IGNAT VICTOR, la data faptei avocat suspendat în cadrul Baroului București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită”.
Conform DNA, în cursul lunii decembrie 2016, Cătălin Nicolae Ceort, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului. Acești bani au fost pretinși de inculpatul Ceort Cătălin Nicolae în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluții favorabile față de martor în cauza respectivă. La data de 27 decembrie 2016, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Doi ani mai târziu, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât: „Condamnă pe inculpatul CEORT CĂTĂLIN NICOLAE, la data faptei procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Condamnă pe inculpatul IGNAT VICTOR, la data faptei avocat suspendat în cadrul Baroului București, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită”.
Citește și: Gafă colosală în dosarul „Nașului” Mircea Sandu! Cadou nesperat, din partea DIICOT