Profesor din Hunedoara, acuzat de abuz sexual şi comportament neadecvat! Dascălul este anchetat penal

Profesor din Hunedoara, acuzat de abuz sexual şi comportament neadecvat! Dascălul este anchetat penal © facebook

Un profesor al unui liceu de top din Hunedoara este acuzat de fapte revoltătoare, iar procurorii au decis şă îl ancheteze penal pentru acţiunile sale.

Mihael Duca, profesor de sport la Liceul de Informatică "Traian Lalescu", din Hunedoara, a postat o serie de mesaje scandaloase pe blogul lui personal.

Dascălul adresează cuvinte jignitoare, atât la adresa colegilor săi profesori, cât şi la adresa părinţilor elevilor din liceu.

Mihael Duca numeşte liceul, care este unul dintre cele care s-a remarcat prin performanţele academice, un "wc stalinist".

„Acest liceu este o ruşine a învăţământului, a societăţii, este un exemplu de stalinism, o adunătură de rataţi ce ratează viitorul unor copii...Această adunătură de simulanţi şi păcalici de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara de 10 ani pune la cale fel şi fel de acţiuni pentru a-mi distruge şi cariera şi viaţa”, şi-a început articolul dascălul de Educaţie Fizică.

Profesorul acuză

Dascălul mai crede că ceilalţi profesori ai liceului doresc să îi facă rău, pe motiv că îşi face treaba mult prea bine.

„Tocmai acest lucru i-a deranjat, căci vorbim de sistemul sovietic-ceauşist de stat, adică de puterea dată proştilor”, a mai adăugat profesorul Mihael Duca.

Mai mult, profesorul nu se simte apreciat nici de elevii săi.

„Este bine de reamintit că elevii apreciază profesorii care nu îi ceartă când nu-şi fac lecţiile, îi trimit acasă, nu fac nimic la ore şi îi lasă să se joace pe telefoane, le dau note din burtă. Aşa e gândirea de elev dintotdeauna. Aceşti profesori pentru elevi sunt „profesorii buni”...Dacă ăştia sunt „profesorii buni", e normal că eu sunt „profesorul rău" pentru elevi”", a concluzionat Mihael Duca la una dintre postări.

Cadrul didactic acuză şi părinţii elevilor de comportament abuziv, dar şi conducerea şcolii şi Inspectoratul Şcolar.

„Poate unii se întreabă cum e posibil să existe un WC deghizat în şcoală. E clar că aceste fapte nu ar fi posibile dacă nu ar fi acoperite de sistem, adică de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara. Nu în ultimul rând, această şcoală mai există pentru că mai sunt părinţi în Hunedoara ce îşi dau copiii la această şcoală. Şi aceşti părinţi sunt puşi de profesorii ăştia să mă înjure şi să mă ameninţe. Se găsesc mereu câţiva rataţi printre părinţi care chiar se apucă să mă înjure şi să mă ameninţe. Rataţii la rataţi trag, cum e o vorbă.”, a mai adăugat dascălul.

Comportamentul profesorului, sancţionat de conducerea şcolii

Directoarea liceului, Dorina Tănasă, s-a simţit vizată de comentariile deplasate ale dascălului, şi a afirmat că se va deschide o cercetare disciplanară pe numele acestuia.

„El scrie foarte multe lucruri nelalocul lor, a încălcat Codul de etică, a încălcat Legea Învăţământului. Ne-am autosesizat în urma articolelor publicate de acesta şi vom vedea ce măsuri vom lua, în Consiliul profesoral. Aceste lucruri dăunează mult imaginii liceului”, spune Dorina Tănasă.

Dosar penal pentru profesorul de sport

Postările sale nu au rămas nesancţionate, mai ales că Mihael Duca este acuzat şi de alte fapte.

„Plângerea penală semnată de membrii Consiliului Profesoral a fost depusă după ce profesorul Mihael Duca a publicat un articol recent, în care denigrează şi ameninţă profesorii. El a adus grave prejudicii de imagine liceului”, afirmă directoarea Dorina Tănasă.

Pe lângă cuvintele jignitoare adresate profesorilor, părinţilor şi conducerii şcolii, cadrul didactic este acuzat şi de abuz sexual, după ce au apărut mai multe comentarii la adresa lui.

Mai mult, despre aceste acuzaţii a comentat chiar profesorul în cauză.

„În data de 16 octombrie 2019, în timpul lecţiei pe care o ţineam la clasă m-am trezit cu un individ care s-a prezentat că fiind P. şi care m-a ameninţat că îmi dă în gură de o să-mi strâng dinţii de pe jos, motivând că eu în timpul lecţiilor o ţin în braţe pe fiica lui, elevă în clasa a 5-a, şi o mângâi. Am reuşit să detensionez paşnic momentul acela şi apoi am mers la clasă şi în prezenţa dirigintei am întrebat întreaga clasă dacă e adevărat ce a susţinut acest P., iar clasa a infirmat”, a declarat Mihael Duca într-una dintre postările lui. 

Ultimul articol publicat pe blogul personal a fost tot un mesaj de război împotriva colegilor săi, pe care îi acuză că doresc să îl saboteze.

„Rataţii ăştia au încercat toate mijloacele şi toate manevrele pentru a mă discredita în faţa elevilor, în faţa societăţii, inventând fel şi fel de acuzaţii la adresa mea. Pentru a da o mască de adevăr minciunilor lor despre mine, au folosit elevi şi părinţi pentru a-mi face reclamaţii, pentru a împrăştia zvonuri în oraş sau pentru a mă înjura şi ameninţa.", mai spune profesorul.

Totuşi, dascălul şi-a acţionat în instanţă colegii pentru hărţuire, dar a pierdut procesul, postând un mesaj şi pentru judecătoarea care a decis acest lucru.

"Dar cât de imbecilă trebuie să fii, că judecătoare, să dai o asemenea sentinţă?", se arată în postarea profesorului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro