Profesor găsit mort în biroul Facultății de Agronomie. Cine este Alexandru Șonea și ce spun polițiștii despre decesul lui
Publicat pe 06.07.2021 la 12:58 Actualizat pe 06.07.2021 la 12:58
Profesorul Alexandru Șonea, în vârstă de 69 de ani, a fost găsit mort, marți dimineață, în biroul său. Acesta era profesor universitar la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, însă și președintele senatului Universității. Ce spun anchetatorii despre decesul său?
- Profesor universitar găsit fără viață într-un birou din incinta facultății
- Ce spun apropiații acestuia
În această dimineață, profesorul universitar Alexandru Șonea a fost găsit fără viață în biroul său de către o îngrijitoare. Speriată, femeia a anunțat imediat conducerea instituției de învățământ, la scurt timp fiind sesizată poliția. Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, susținând că poate fi vorba de o sinucidere, deoarece nu există urme de violență pe trupul său.
Profesor decedat în cadrul Facultății de Agronomie
Conducerea instituției de învățământ a fost șocată la aflarea acestei vești triste. Colegii acestuia au mărturisit că sunt profund îngroziți și nu pot înțelege cum s-a ajuns în această situație, deoarece ei îl știu drept un om liniștit și cu o familie echilibrată, argumentând astfel că nu au sesizat în ultima perioadă vreo schimbare în comportamentul lui.
În aceste momente, oamenii legii au demarat o anchetă, trupul acestuia fiind transportat la Institutul de Medicină Legală pentru a afla cu certitutdine cauza decesului. Polițiștii au afirmat că există posibilitatea unei sinucideri, însă nu se pot pronunța până la rezultatelor necropsiei.
Cine a fost Alexandru Șonea
Cunoscut drept porfesor universitar, Alexandru Șonea a primit de-a lungul timpului mai multe premii și distincții. Acesta deținea inclusiv titlul de doctor în științe, fiind în trecutul său practician veterinar, profesor și angajat în Ministerul Educației.
Potrivit CV-ului său, Șonea a studiat la liceul de Cultură Generală din Mizil, județul Prahova, iar ulterior s-a înscris la Institutul Agronomic Nicolae Bălcescu din București, Facultatea de Medicină Veterinară. În anul 1987 a devenit asistent universitar la Facultatea de Zootehnie din București, post pe care a lucrat până în anul 2000.
Ulterior, a devenit profesor universitar la Facultatea de Medicină Veterinară din București. În 2015 a primit premiul Bitdifender Excellens sub egida Protejăm Valorile Românești, dar și un premiu special și Diplomă de Excelență acordat de Media Systems Communication pentru Innovation in Heath Awards Ceremony – București.
Pe lângă istoricul său sau colegii de catedră care atestă ce fel de persoană a fost, inclusiv studenții care au ajuns să îl cunoască au regrete față de moarte acestuia, afirmând că a fost unul dintre cei mai sociabili și înțelegători profesori de care au avut parte.