Ultima oră! Cod galben de vijelii, grindină şi ploi torenţiale până duminică dimineaţă

Ultima oră! Cod galben de vijelii, grindină şi ploi torenţiale până duminică dimineaţă © Foto: Pixabay

Anunţ de ultim moment de la meteorologi. Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare meteorologică de ultim moment.

Astfel, au fost transmise două coduri galbene de furtuni şi vijelii însoţite de descărcări electrice. Unul este valabil de astăzi până vineri dimineaţă, iar celălalt până duminică, 19 mai.

Cod galben - Interval de valabilitate: 16 mai, ora 12 – 17 mai, ora 06

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Zonele vizate: Județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și zona de munte a județelor Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Cod galben - Interval de valabilitate: 16 mai, ora 10 – 19 mai, ora 10

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro