Prognoză meteo 17 mai. Cum va fi vremea în București, Iași, Constanța sau Cluj

Prognoză meteo 17 mai. Cum va fi vremea în București, Iași, Constanța sau Cluj © Arhivă

Prognoză meteo, vineri, 17 mai. Vremea nu se prea îmbunătățește. Majoritatea țării va fi cuprinsă de ploi, intrând în vigoare și un cod galben de vijelii, valabil pentru zonele din sud.

Vremea în București

În Capitală, maxima de vineri va ajunge la 23 de grade. Chiar dacă este călduț, totul este stricat de apariția averselor de ploi sau de furtuni.

Vremea în Cluj-Napoca

Nici clujenii nu scapă de vremea rea. Va fi o maximă de 22 grade, noaptea temperaturile ajungând la 10 grade. Și ziua și noaptea, vor apărea averse de ploi și descărcări electrice.

Vremea în Constanța

Tot 22 de grade vor fi, pe timpul zilei, și la Constanța. Furtunile își vor face și atunci apariția. Noaptea, la 16 grade, vor continua ploile.

Vremea în Iași

Va fi cald la Iași, acolo unde maxima va ajunge la 26 de grade. Vor apărea însă precipitații și furtuni, care vor strica cheful celor care doresc să se bucure de temperaturi. Noapte se vor atinge 15 grade.

Cod galben - Interval de valabilitate: 16 mai, ora 12 – 17 mai, ora 06

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Zonele vizate: Județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și zona de munte a județelor Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Cod galben - Interval de valabilitate: 16 mai, ora 10 – 19 mai, ora 10

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro