La ce oră se deschid secțiile de votare din România și din diaspora

La ce oră se deschid secțiile de votare din România și din diaspora © Foto simbol Hepta

Duminică, 26 mai, vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European, dar şi referendumul privind modificările aduse legilor Justiţiei, propus în urmă cu ceva timp de preşedintele României, Klaus Iohannis. 

În cazul în care vă aflaţi în localitatea de domiciliu, trebuie să votaţi la secţia la care sunteţi arondaţi. Însă, în cazul contrar, puteţi vota la orice secţie, pe lista suplimentară. Românii îşi vor putea exercita dreptul de a vota începând cu ora 07:00 şi până la ora 21:00. 

Alegerile privind membrii propuşi pentru Parlamentul European şi pentru Referendum au loc în acelaşi timp, în aceleaşi secţii de votare. 

Pentru ca referendumul să fie considerat valid, este necesară prezenţa la vot a cel puţin 30% dintre alegătorii prevăzuți în Registrul Electoral. Altfel spus, 5,6 milioane de cetăţeni. 

Cele două întrebări din cadrul referendumului pentru justiție sunt:

„Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

„Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro