Propunere de arestare în cazul lui Mario Iorgulescu, după ce a ucis un om în Bucureşti

Propunere de arestare în cazul lui Mario Iorgulescu, după ce a ucis un om în Bucureşti

Fiul milionarului Gino Iorgulescu încă se află la clinica din Italia pentru recuperare, însă acest lucru nu i-a oprit pe procurorii Trbunalului Bucureşti să îl propună spre arestare.

Anchetatorii au stabilit că Mario Iorgulescu  va fi cercetat pentru omor calificat, deşi iniţial fusese acuzat de ucidere din culpă, practică des folosită de procurori în cazul accidentelor de circulaţie.

"Prin ordonanța din data de 20.12.2019 a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva inculpatului, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale, însă acesta nu s-a prezentat, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activitățile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internațională.", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ulterior, autorităţile au decis schimbarea încadrării faptelor pentru care au cerut arestarea lui Mario Iorgulescu.

"Prin ordonanța din data de 23.01.2020, a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatului Iorgulescu Gino-Mario din infracțiunile de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe şi a fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea inculpatului, cu aducerea prealabilă la cunoștință atât a calității de inculpat, cât și a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autorităţile judiciare italiene la data de 12.02.2020", se mai arată în comunicat.

În ce condiţii s-a produs accidentul în care Mario Iorgulescu a ucis un om

Mario Iorgulescu a produs un accident teribil în care un om şi-a pierdut viaţa, în urma unei altercaţii cu iubita acestuia.

"La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V. D.-A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum.", au precizat procurorii de caz.

Mai mult, Mario Iorgulescu s-a arătat nepăsător pentru acţiunile sale, punând în pericol şi alţi participanţi la trafic, potrivit explicaţiilor oferite de anchetatori.

Dacă propunerea de arestare va fi aprobată, Tribunalul Bucureşti va emite un mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu, el urmând să fie extrădat în România.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro