Protest în Argeş, după ce a fost declarat centru de carantină pentru bolnavii de coronavirus. Sătenii au ieşit cu furci şi topoare pe uliţă

+3 click pentru
galerie

Protest în Argeş, după ce a fost declarat centru de carantină pentru bolnavii de coronavirus. Sătenii au ieşit cu furci şi topoare pe uliţă © Captura Video

Teama de coronavirus i-a făcut pe sătenii din Argeş să protesteze în stradă, după ce autorităţile au declarat o comună centru de carantină pentru bolnavii infectaţi.

Localnicii au ameninţat cu măsuri fără precedent dacă în comuna lor va ajunge vreun bolnav, decizia Prefecturii fiind aceea de a face dintr-o fostă tabără de elevi şi o cabană de vânătoare, centru de carantină.

Zilele trecute, zeci de oameni au ieşit în stradă cu furci şi topoare pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de oamenii legii. La faţa locului au luat parte şi jandarmi pentru a asigura liniştea.

Oamenii din Argeş îşi strigă nemulţumirea

Oamenii din Nucşoara nu privesc cu ochi buni decizia autorităţilor judeţene.

„Se îmbolnăvesc copiii, se îmbolnăvesc bătrânii dacă aduc virusul aici. Ce să caute cu carantina la noi? Să le mute în altă parte”, au spus localnicii.

Oamenii sunt speriaţi de o posibilă infectare cu virusul ucigaş dacă vor fi aduse persoane bolnave la ei în comună.

„Ce facem noi aici? Moare copiii. Cu asa ceva nu suntem de acord. Cum sa nu ne fie frica? Vorba ăluia... Noi suntem învățați cu aerul de aici. Îi mai aduce pe ăia, ce facem noi aici? Păi, lasă-i, Domnulee, cât e Bucureștiul de mare, Piteștiul, încolo", au mai spus două protestatare supărate.

Ce spune conducerea comunei declarate centru de carantină

Chiar şi viceprimarul comunei înţelege de ce sunt sătenii atât de îngrijoraţi.

„Noi am primit cu un pic de reticență, pentru că au apărut comentarii din partea oamenilor. Probabil și din cauza informării. Nu e o informare prea bună despre ce se va intampla aici. Oamenilor le este frică de venirea virusului în Nucșoara”, a declarat Ionică Berevoianu, viceprimarul comunei Nucşoara, din Argeş, pentru Digi24.

Condiţiile inumane în care urmează să fie ţinuţi bolnavii

În fosta tabără unde urmează să fie cazaţi posibilii bolnavi de coronavirus nu există condiţii potrivite pentru acest lucru.

„Nu cred că este o locație potrivită. Nu știu dacă cei care au ales locația respectivă au văzut ce este înautru. Nu avem apă curentă, apă caldă. Încălzirea este cu sobe pe lemne. Sunt 8 camere care sunt amenajate. Dar sunt cu mai multe paturi. Câte 4 paturi, 6 paturi”, a mai spus viceprimarul din comună.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au avut o întâlnire cu cei de la Prefectura Argeş, unde le-a reproşat autorităţilor judeţene faptul că au dezvăluit locaţia unde urmează să fie trataţi suspecţii, şi eventual bolnavii de coronavirus.

„Spatiile, în primul rând, nu ar trebui știute, unde se va face carantinarea. Va trebui să identificăm alte spații care nu vor fi cunoscute, pentru că altfel vom avea greve, vom avea alte situatii. Deci, trebuie să avem spații. Ce înseamnă carantina? Cameră cu grup sanitar propriu, unde i se poate asigura condițiile de igienă”, a declarat dr. Sorina Hontaru, director DSP Argeş.

Până la momentul actual, nici un caz de infectare cu roronavirus nu a fost înregistrat în judeţul Argeş.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro