Protest în Iași. O gravidă infectată cu coronavirus nu a fost primită în unitatea medicală. Medicii nu au echipament împotriva virusului

O gravidă infectată cu coronavirus nu a fost primită în unitatea medicală © Arhiva

Scene șocante au avut loc la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iași. Acolo o femeie gată să aducă pe lume un copil, nu a fost primită în unitatea medicală.

Un incident incredibil a avut loc la Iași, acolo unde o femeie însărcinată nu a fost primită în maternitate pentru a naște. Medicii și asistentele de la maternitatea ”Elena Doamna” din Iași au refuzat să o primească pe viitoare mămică, pe motiv că nu au echipamente împotriva coronavirusului, femeia fiind depistată pozitiv cu noul coronavirus. 

Imediat cum o ambulanță a oprit în fața maternității, un angajat al unității medicale a blocat intrarea, astfel încât femeia să nu ajungă în incinta spitalului. De teamă să nu fie infectați, medicii au refuzat categorit preluarea gravidei. Cadrele medicale susțin că beneficiază doar de câteva echipamente împotriva coornavirusului, iar teama de a nu contacta virusulul ucigaș este foarte mare.

”O naştere este un foarte mare consumator de echipamente de protecţie. Noi estimăm circa 60 de echipamente de protecţie per pacient. Deci îngrijorarea principală este că dacă acest echipament nu ne ajunge, îngrijorarea este pentru personalul medical”, a declarat Gabriel Martinescu, manager Maternitatea "Elena Doamna", conform observator.tv.

De asemenea, medicii susțin că femeia gravidă trebuia să ajungă la maternitatea din Neamț, nu la ei.

”Noi nu primim gravide sub 34 de săptămâni. Gravida avea un dosar bine făcut de la Neamţ care arăta că are 33 de săptămâni”a declarat Doina Iancu, medic obstetrician Maternitatea ”Elena Doamna”.

Spiritele s-au mai calmat doar după ce în curtea unității medicale au ajuns echipajele jandarmeriei. Abia atunci femeia gravidă a fost preluată de medici și asistente.

În ajutorul gravidei a venit și o asistentă echipată de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, însă și aceasta a fost lăsată să aștepte în curtea spitalului minute în șir. Femeia însărcinată a fost consultată, apoi trimisă din nou pe secția de Boli Infecțioase, durerile simțite fiind doar o alarmă falsă.

Sursă video observator.tv


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro