Psiholog, despre copilul de nouă ani care şi-a ucis bunica: "Nu era la prima manifestare de acest gen!"

Crimă în București, cartierul 1 Mai © ziarulclujean.ro

Un copil de 9 ani şi-a ucis bunica, marţi după amiază, după ce i-a tăiat gâtul. Băiatul a fost cel care a anunţat printr-un apel la 112 ce s-a întâmplat. Chiar dacă medicii au încercat să-i salveze viaţa bătrânei, din păcate femeia de 70 de ani nu a mai rezistat.

Psihologul Mihaela Săhlean a analizat comportamentul copilullui de nouă ani şi a făcut afirmaţii şocante. 

"Este exemplul clasic al lipsei monitorizării parentale corecte. Copilul, în mod evident, a fost expus unor scene de violență și nu mă refer aici la violența din familia de origine, mă refer la violența pe care putea să o vadă la televizor sau căutată pe internet, pe propriul telefon și există această posibilitate, luând în calcul vârsta copilului, să confunde ceea ce vede în anumite personaje negative cu realitatea.” a declarat Mihaela Săhlean pentru evz.ro.

"Nu se poate justifica această crimă prin diagnosticul de ADHD. Gândiți-vă ce ar însemna ca toți copiii cu ADHD să facă așa ceva. Este o exagerare. Au fost patru lovituri de cuțit ceea ce înseamnă o agresivitate pe care acest copil o avea oricum. Eu sunt convinsă că nu era la prima manifestare de acest gen, doar că aceasta a fost cu o finalitate devastatoare (...) Cred că trebuie să se vorbească foarte mult cu el în așa fel încât să și înțeleagă ceea ce a făcut pentru că regreți ceea ce ai făcut doar dacă înțelegi ceea ce ai făcut. El personal are foarte multă nevoie de ajutor specializat.”,a mai declarat psihologul pentru sursa citată.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

C.L.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro