Psiholog, despre cazul învățătoarei din Satu Mare care a atacat elevii cu spray lacrimogen: "Instabilă emoțional"

Psiholog, despre cazul învățătoarei din Satu Mare care a atacat elevii cu spray lacrimogen: "Instabilă emoțional" © Pexels

Învățătoarea din Satu Mare care a atacat doi elevi cu spray lacrimogen pentru că deranjau ora ar avea un comportament deviant și o instabilitate emoțională.

Un psiholog a explicat de ce profesoara, în vârstă de 42 de ani, a fost capabilă de un asemenea gest. Femeia a câștigat recent postul de profesor suplinitor la școala din comuna Santău, județul Satu Mare. Directorul școlii a luat deja măsuri în privința gesturilor cadrului didactic, iar copii transportați la o unitate medicală din zonă.

Psihologul Keren Rosner a explicat care sunt motivele din spatele gestului șocant al învățătoarei și mai ales cum vor putea să depășească minorii trauma suferită la școală.

"Există niște teste care se aplică în cazul profesorilor cel puțin o dată pe an la care pot fi într-adevăr răspunsuri care nu sunt sincere și atunci interpretarea nu este corectă. Nu era persoană potrivită pentru rolul de dascăl fiind instabilă emoțional și cu un comportament dezorganizat (…) Pregătirea este foarte importantă în cazul elevilor, însă calitatea umană și echilibrul psihic contează în egală măsură, dacă nu cumva mai mult. Atitudunea profesorilor față de elevi poate fi cu repercusiuni pe durata întregii vieți.", a declarat psihologul, pentru libertatea.ro.

Conducerea școlii a anunțat că învățătoarei din Satu Mare i s-a desfăcut contractul de muncă și nu va mai putea fi văzută prea curând la catedră. Totodată, directorul școlii a solicitat mai multă atenție în privința adeverințelor medicale ale profesorilor care vin să predea. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro