Psihologii avertizează! Boala de care suferă persoanele care își editează pozele postate pe site-urile de socializare
Publicat pe 20.08.2018 la 15:06 Actualizat pe 20.08.2018 la 15:06
În urmă cu câţiva ani tate revistele din lume erau acuzate că prelucrează fotografiile modelulor şi promovează astfel nişte idealuri de frumuseţe care nu pot fi atinge, ceea ce naşte multă frustratre în rândul tinerelor fete.
În urmă cu câţiva ani revistele din lumea întreaga erau acuzate că prelucrează fotografiile modelelor şi promovează astfel nişte idealuri de frumuseţe care nu pot fi atinse, ceea ce naşte multă frustratre în rândul tinerelor fete. Din păcate, în momentul actual nu doar revistele prelucrează pozele modelelor.Acest fenomen este răspândit pe scară largă.
Mii de persoane îşi prelucrează pozele înainte să le posteze în mediul online, dar psihologii avertizează că acest lucru nu este deloc sănătos.
Extrem de multe persoane aleg să îşi modifice pozele şi ajung astfel să posteze imagini pe internet care nu sunt conforme cu realitatea. Problema majoră este cauzată de faptul că foarte multe persoane doresc uletrior să arate şi în realitate cum arată în pozele pe care le-au prelucrat, iar 55% dintre medicii plasticieni ajung să opereze asemenea pacienţi.
“De obicei solicită injecţii cu botox, dar acestea pot lăsa cicatrici şi în cel mai rău caz poţi să-ţi pierzi o parte din nas, buzele se pot necroza parţial şi pot cădea. Oamenii pot să-şi piardă vederea uneori din cauza acestor injecţii. Nu e aşa de simplu ca atunci când îţi pui un filtru sau îţi ştergi ridurile din poză”, explică, conform stirileprotv.ro, Tony Youn, chirurg plastician.
Medicii au numit acest comportament al persoanelor care îşi editează pozele “dismorfie snapchat”, iar asta înseamnă că o persoană se gândeşte tot timpul la defectele sale fizice, fie că sunt reale sau imaginare.
“Se transformă într-o tulburare dacă persoana încetează să ducă o viaţă normală, să funcţioneze normal, să aibă relaţii normale şi dezvoltă o obsesie, în acest caz, aceea de a arăta aşa cum arată cu aceste filtre digitale, se duce constat la medic încercând să-şi schimbe aspectul”, explică Marisa Azaret, psiholog, potrivit sursei ciate.
Persoanele care ajung la medicul estetician cu fotografiile lor prelucrate, solicitând să arate la fel, ar trebuie trimise mai degrabă la psiholog, altfel ele ar putea ajunge să fie nemulţumite în mod constant de aspectul lor fizic.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.L.