Radu Mazăre ar putea ajunge, din nou, în Madagascar. Procedura de extrădare nu ar fi fost legală

Radu Mazăre ar putea ajunge, din nou, în Madagascar. Procedura de extrădare nu ar fi fost legală © Hepta

Anunţ de ultim moment despre Radu Mazăre. Fostul primar al Constanţei, care a fost condamnat defintiv la nouă ani de închisoare într-un dosar legat de retrocedări de terenuri, ar putea fi extrădat în Madagascar.

Procedura de extrădare a fost nelegală

Răsturnare de situaţie în cazul lui Radu Mazăre. După ce fostul primar al Constanţei a fost condamnat la nouă ani de închisoare, acesta ar putea ajunge din nou, în Madagascar, după ce s-a constatat că procedura de extrădare nu ar fi fost legală.

Astfel, după ce judecătorii de la ÎCCJ au solicitat autorităţilor din Madagascar să le permită să-l cerceteze penal pe Radu Mazăre, Ministerul de Justiţie din Madagascar a precizat că Radu Mazăre ar trebuie să fie retrimis în Madagascar, ca urmare a unor nereguli în cazul procedurii de extrădare de anul trecut.

În plus, joi dimineaţă, Radu Mazăre a ajuns în faţa instanţei, aici unde a dat mai multe declaraţii extrem de interesante, acuzând că Ministerul Justiţiei din România a lucrat chiar şi în weekend cu scopul de a-l extrăda cât mai repede din Madagascar, punând totul pe seama numelui său.

''Nu am mai văzut un cetăţean român pentru care Ministerul Justiţiei să lucreze în weekend, pentru care s-a cerut extrădarea într-o zi. M-am gândit îndelung acolo fiindcă s-au făcut presiuni zilnice de reprezentanţii Interpol pentru a semna că sunt de acord să renunţ la legea din Madagascar şi să vin în România.

Am cerut să fiu prezentat la judecător. A fost groaznic. Am fost împachetat şi trimis aşa, fără să ajung la judecător. Nu critic sentinţa de fond, acum sunt alte căi de a acţiona. A început ca o procedură de extrădare legală şi s-a finalizat printr-o procedură frauduloasă. A fost eludată această instanţă, iar scopul este evident", a declarat Radu Mazăre în faţa judecătorilor, potrivit Observator.tv.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro