Raed Arafat, anunț important! Cu cât timp s-ar putea prelungi starea de urgență

Raed Arafat, anunț important! Cu cât timp s-ar putea prelungi starea de urgență © Hepta

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut un anunț important, privind starea de urgență instituită de Președintele României, Klaus Iohannis, pe 16 martie. 

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că starea de urgenţă instituită în contextul pandemiei de coronavirus s-ar putea prelungi în țara noastră cu încă o lună. 

Klaus Iohannis participă luni, 6 aprilie, la o ședință cu membrii executivului, în cadrul căreia, cel mai probabil, se va discuta și despre posibilitatea prelungirii stării de urgență. 

„Dacă vorbim de starea de urgență, e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare (săptămâna aceasta - n.r.), înainte să ajungem la data limită a stării de urgență”, a spus Raed Arafat, potrivit Digi24.

Șeful DSU a mai precizat că „starea critică, depinde – în unele țări a urcat și după, a început coborârea. În altele s-a menținut”, adăugând că, în opinia sa, nu vom ieși din „starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Depinde cum va evalua situația”.

De asemenea, premierul Ludovic Orban spunea zilele trecute că prelungirea stării de urgenţă se va decide în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus în România.

Amintim că preşedintele României, Klaus Iohannis, a instituit starea de urgență pe teritoriul României pentru 30 de zile, pe data de 16 martie. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro