Raed Arafat, despre relaxarea stării de urgență: ”Trebuie să ne aşteptăm la o etapă mai dificilă”

Raed Arafat, despre relaxarea stării de urgență: ”Trebuie să ne aşteptăm la o etapă mai dificilă” © arhivă

Dată fiind situația în care ne aflăm, toată lumea se întreabă dacă va exista o relaxare cu privire la măsurile stării de urgenţă. Ce susține secretarul de stat Raed Arafat?

Nu trebuie nimeni să se relaxeze”

Coronavirus a pus stăpânire pe România, reușind să facă un adevărat dezastru în rândul populației. Bilanțul negru al deceselor continuă să crească, în paralel cu cel al infectaților. În contextul pandemiei cu coronavirus, toată lumea se întreabă dacă va exista o relaxare cu privire la măsurile stării de urgenţă.

În direct la antena3.ro, secretarul de stat Raed Arafat a făcut lumină în rândul nelămuririlor, afirmând că nici nu intră în discuție o posibilă relaxare. Cu toate că în momentul de față situația este într-o oarecare măsură controlată, secretarul de stat susține că lupta trebuie dusă până la capăt, mai ales că, la sfârșitul lunii aprilie se va declanșa perioada de vârf. 

”E riscant să speculăm când se ridică aceste măsuri. Nu trebuie nimeni să se relaxeze.(...) Nu cred că am ajuns la perioada de vârf. Este o evoluție mai controlată, poate că toate măsurile luate au avut un rol major în a menţine situaţia acolo unde este acum. Asta nu înseamnă că am trecut şi totul este bine. La acest moment trebuie să ne aşteptăm la încă o etapă mai dificilă. Nu putem spune că suntem în perioada de vârf la acest moment, este încă prea devreme. Toate analizele arată că, probabil, va fi spre sfârșitul lunii aprilie (perioada de vârf - n.red.).”, a declarat Raed Arafat pentru sursa citată. 

Totodată, Raed Arafat continuă să tragă un semnal de alarmă și le cere românilor să asculte de autorități, să respecte regulile emise, mai ales că, ”nu degeaba s-a decis prelungirea stării de urgenţă”.

”Încă este devreme pentru noi să ne relaxăm. Nimeni nu vrea să mai ţină aceste măsuri o zi în plus, dar o relaxare poate însemna scăparea de sub control a situaţiei. Rog oamenii să asculte recomandările, să accepte măsurile care nu sunt uşor de urmat, dar sunt spre binele nostru. Nu degeaba s-a decis prelungirea stării de urgenţă!”, a completat secretarul de stat. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro