Raed Arafat, după tragedia de la spitalul Victor Babeș. “Într-adevăr, s-a întâmplat”
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 13.04.2021 la 09:29
Actualizat pe 13.04.2021 la 12:38
O tragedie s-a produs ieri la spitalul ”Victor Babeș” din Capitală. Trei oameni au decedat după ce au rămas fără oxigen într-o unitate mobilă ATI. Deocamdată se știe că motivul este următorul: a avut loc o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile. Iată ce a declarat despre incident Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă!
- Raed Arafat, declarații după tragedia de la Victor Babeș
- Ventilatoarele sunt de fabricaţie americană
Trei pacienţi s-au stins din viață aseară, după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.
Cum a reacționat Raed Arafat
Raed Arafat a declarat că instalația de oxigen a Unitatății Mobile de Terapie Intensivă de la Spitalul ”Victor Babeș” din București a necesitat recent reparații, deoarece existau mai multe defecțiuni. Reprezentantul firmei care se ocupă de ventilatoare ar fi refuzat să ajute la reparararea lor, ieri seară.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a mai declarat că reparațiile pentru instalația de oxigen a Unitatății Mobile de Terapie Intensivă de la Spitalul ”Victor Babeș” din București au fost executate corespunzător, înainte de punerea în funcţiune a TIR-ului ATI.
Raed Arafat a afirmat că ventilatoarele propriu-zise sunt de fabricate în America şi că nu există nicio șansă ca acestea să fie de “calitate slabă” sau să nu poată funcţiona, chiar și în condiţii grele.
Trei pacienți au decedat aseară la ”Victor Babeș”
La spital se afla şi un reprezentant al firmei care asigura mentenanţa, dar că acesta nu a dorit să intre în tir, conform declarațiilor lui Raed Arafat.
Trei pacienți au decedat, aseară, după ce s-a oprit alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Conform declarațiilor ministrului Sănătății, ar fi fost vorba despre o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile.
Tirurile de terapie intensivă pot să funcţioneze în două modalităţi: independent, doar pentru câteva ore, pe butelii de oxigen sau conectate la curent şi la o sursă de oxigen permanentă. De asemenea, Raed Arafat a mai declarat că s-a înregistrat o creştere bruscă, de peste 6 bari, a presiunii oxigenului.
Trei persoane au decedat, iar pacienţii rămaşi în viaţă au fost mutaţi la alte unităţi sanitare.