Raed Arafat: „Nu cred că vom ridica alte restricții între 15 mai și 1 iunie”. Șeful DSU a anunțat că e posibil să se înregistreze din nou o creștere

Raed Arafat: „Nu cred că vom ridica alte restricții între 15 mai și 1 iunie” Șeful DSU a anunțat că e posibil să se înregistreze din nou o creștere © Arhivă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a transmis în această seară la Antena 3 faptul că este de părere că nu se vor ridica alte restricții în perioada 15 mai și 1 iunie. Reputatul doctor a mai spus că este posibil să avem din nou o creștere.

Raed Arafat a declarat că alte măsuri de restricție se vor relaxa într-un mod gradual, cumpătat.

„Noi am spus foarte clar. Primele măsuri pe care le relaxăm sunt cele cu risc mai mic, iar următoarele măsuri depind de evaluarea perioadei care trece după aplicarea primelor măsuri”, a spus Arafat.

În continuare, șeful DSU a transmis că măsurile care încep o dată cu data de 15 mai, atunci când România intră în stare de alertă, sunt atent discutate și calculate.

„Adică măsurile care încep de pe data de 15 sunt măsuri calculate, discutate, cu un riscacceptat, dar limitat. Există această mișcare liberă în orașe și vedem care e impactul în câteva săptămâni. Și apoi, dacă vedem că efectul e mic, riscul a fost mic, luăm alte măsuri. Măsurile respective vor fi luate în sensul de a relaxa aspecte economice care sunt afectate foarte serios”, a continuat el.

Todată, Raed Arafat a transmis că virusul este peste tot și că orice client, fie că este vorba despre club, terase, restaurante, poate reprezenta un pericol.

Dar nu poți în data de 14 să vii și să spui că relaxezi și turismul și terasele și restaurantele și cluburile. Să luăm scenariile. Deschizi turismul și îți vin persoane care sunt afectate și nu ai de unde să știi. Își infectează personalul și pe toți. Ce faci cu hotelul? Îl închizi după o săptămână”, a spus Arafat la Antena 3.

În continuare, Arafat a spus că perioada de evaluare a primelor măsuri de relaxare este de 14 zile. În același timp, Șeful DSU a transmis că momentan avem o curbă în scădere, dar după data de 15 mai e posibil să fie văzută din nou o creștere.

„Acum, perioada de evaluare declarată de colegii noștri epidemiologi este de aproximativ 14 zile după primele măsuri de relaxare. Urmărim evoluția, urmărim dacă se schimbă lucrurile și apoi venim și spunem care e următorul set de măsuri. Avem o curbă în scădere, dar are și alte caracteristici pe care le analizează colegii epidemiologi. După 15 mai e posibil să vedem din nou o creștere”, a mai menționat el.

Raed Arafat a transmis că nu este de părere că vor mai fi ridicate și alte restricții între 15 mai și 1 iunie și că va fi vorba despre o perioadă de evaluare.

„Depinde de cum evoluează lucrurile, pe parcurs, dacă se vede că anumite lucruri pot fi rificate. Eu nu cred că vom ridica alte restricții între 15 mai și 1 iunie. Va fi o perioadă de evaluare. Perioada normală de evaluare e de 14 zile. Dacă apar măsuri care pot fi relaxate pe parcurs, cu siguranță Comitetul Național se va întâlni și vor fi luate noi decizii”, a continuat Raed Arafat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro