Raed Arafat spune că nu recomandă redeschiderea restaurantelor: „Risc zero nu există”
Publicat pe 26.08.2020 la 20:53 Actualizat pe 26.08.2020 la 20:54
Autoritățile vorbesc despre redeschiderea restaurantelor de la 1 septembrie. Este o veste mult așteptată de cei de la HoReCa, dar și de foarte mulți oameni. Raed Arafat, însă, spune că nu poate recomanda acest lucru, în calitate de medic.
- Autoritățile au anunțat redeschiderea localurilor de la 1 septembrie.
- Șeful DSU a spus, însă, că nu recomandă acest lucru, în calitate de medic.
Miercuri dimineață, Raed Arafat a vorbit despre redeschiderea restaurantelor, lucru care urmează să aibă loc de la 1 septembrie. Șeful DSU a menționat că nu se poate vorbi despre o recomandare a acestui lucru și că, cel mult, singurele recomandări pe care le poate face sunt vis-a-vis de măsurile de protejare.
„Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Eventual, ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte și în ce condiții se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele acum. Nu poate fi o recomandare. (...) Risc zero nu există”, a explicat Arafat, la B1.
Restaurantele se redeschid de la 1 septembrie
Cu alte cuvinte, șeful DSU a dat de înțeles că redeschiderea restaurantelor nu a fost o recomandare medicală, ci un compromis pentru a ajuta industria HoReCa, puternic afectată de pandemie.
Acest lucru l-a confirmat și Ludovic Orban, care a precizat că o amânare nu intră în discuție, având în vedere că peste 400.000 de locuri de muncă sunt în pericol.
Citește și: Toate restaurantele vor fi deschise de la 1 septembrie! Ce condiții trebuie respectate în interior!
„La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm”, a explicat premierul României.
Astfel, restaurantele vor fi redeschise în condiții speciale și cu măsuri stricte de protejare. Printre aceste măsuri se numără purtarea măștii și funcționarea localurilor la o capacitate de 50%, cu anumite mese lăsate goale.