Raed Arafat spune totul despre Covid-19: „Dacă va creşte numărul cazurilor vor fi internaţi numai cei în stare gravă!”

Raed Arafat spune totul despre Covid-19: „Dacă va creşte numărul cazurilor vor fi internaţi numai cei în stare gravă!” © Captură Video

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut precizări importante despre pandemia de coronavirus. Luat la întrebări în emisiunea lui Dan Capatos, Arafat a răspuns celor mai fierbinți întrebări de pe buzele tuturor românilor.

Tot mai multe voci spun că, deși ziua de joi a reușit să mențină o creștere stabilă a numărului de cazuri de infecții cu COVID-19, ar trebui să ne așteptăm la o explozie la un moment dat. În acest context, Raed Arafat a explicat cum arată planul medicilor, în momentul în care numărul cazurilor trece de un anumit prag.

„La un moment dat, când crește numărul cazurilor, ce poate să urmeze este să ajungi să nu mai iei pacienții care au simptome ușoare și să-i lași acasă. Și să-i urmărești acasă. Și să îi urmărești un număr de zile și chiar să nu mai testezi. Îi recomanzi să stea acasă 14 zile și după aceea se întoarce în comunitate. Asta, dacă numărul devine mai mare. În continuare, se va încerca limitarea expunerii și limitarea răspândirii pentru că este foarte important să protejezi grupurile vulnerabile”, a explicat Raed Arafat, la „Xtra Night Show”.

Mai mult, Arafat a precizat și cum arată auto-izolarea pentru o persoană care împarte casa cu cineva din grupul vulnerabil.

„Persoana care este infectată va sta într-o cameră. Nu va ieși. Nu va intra în contact direct. I se va aduce mâncare și tot. Spălatul pe mâini, igienă și respectarea regulilor de distanțare. Adică, nu stai mai aproape de un metru, doi metri de o persoană”, a mai spus șeful DSU.

Joi, pe 12 martie, au fost înregistrate 10 cazuri de COVID-19 în România. Șase dintre ele sunt din Hunedoara, contacte ale tinerei care nu a respectat măsura autoizolării.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro