Raed Arafat, vești îngrijorătoare despre COVID-19: „Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare”

Raed Arafat, vești îngrijorătoare despre COVID-19: „Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare” © Hepta

Coronavirusul continuă să facă victime. În țara noastră, numărul de pacienți infectați cu virusul ucigaș din China a ajuns la 29. Autoritățile sunt îngrijorate de creșterea alarmantă a numărului, iar la nivel mondial, susțin că ese posibil ca rata de infectare să ajungă la una foarte ridicată.

Raed Arafat susține că odată ce rata de infectare va crește și numărul persoanelor decedate pe plan mondial poate să fie unul la fel de mare. De aceea, autoritățile iau toate măsurile necesare împotriva infectării cu COVID-19.

”Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare. La o rată de infectare foarte mare, numărul deceselor pe plan mondial poate să fie foarte mare.

Sunt păreri, niciunul nu poate să spună ce va fi, din cauza asta suntem obligaţi să luăm toate măsurile posibile ca să limităm şi să prevenim”, a declarat Raed Arafat.

Tot Raed Arafat a susținut că estimările mondiale vorbesc despre 30 – 70%.

Secretarul de stat în MAI a mai spus că în legătură cu măsurile pe care autoritățile sunt obligate să le ia nu este exclusă nici restricţionarea mai radicală în legătură adunările cu un număr mare de oameni, prin scăderea numărului de persoane. Aceasta hotărâre au urma să fie aplicată asupra tuturor instituţiilor sau contextelor. Printre acestea se numără și Biserica.

”Este posibil să ajungem la măsuri mai restrictive pe întâlnirile publice. (...) Este clar că trebuie să ajungem poate la încă o restricţionare. Sunt discuţii care au fost, după asta venim cu ele. Clar că vom veni, cel mai probabil mâine (miercuri – n.r.) , cu o anumită măsură în plus”, a susținut Raed Arafat la Antena 3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro