Răsturnare de situaţie în dosarul artistelor care au ars de vii / Miza: opt milioane de euro!

+4 click pentru
galerie

Dosarul Beirut, în care instanţa dă, astăzi, o sentinţă definitivă, a luat o turnură neaşteptată, pe ultima sută de metri.

După un proces-mataron, în care au fost audiate zeci de persoane şi s-au efectuat expertize peste expertize, cazul artistelor arse de vii în restaurantul Beirut din Constanţa a ajuns la final, astăzi fiind stabilit ca instanţa să dea o sentinţă definitivă. Chiar înainte de pronunţare, instanţa a decis, însă, să schimbe încadrarea juridică în cazul unora dintre inculpaţi: în unele cazuri a fost diminua numărul capetelor de acuzare, în altele a fost majorat.

Interesant, unul dintre judecători a decis să se retragă chiar înainte de a se pronunţa, însă cererea acestuia a fost respinsă. „Faţă de ansamblul considerentelor expuse, în baza art.64 alin. 1 lit. f Cod procedură penală va fi respinsă ca nefondată declaraţia de abţinere formulată de doamna judecător Boboc Valentina”, a decis, recent, instanţa care astăzi va da o sentinţă definitivă în celebrul dosar. În primă instanță, patronul localului, George Karam, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar instanţa a dispus despăgubirea părților civile cu aproape opt milioane de euro.

Pe 5 aprilie 2014, în urma unui incendiu izbucnit la restaurantul Beirut din Constanţa, şi-au pierdut viaţa cântăreaţa Ioana Nicoleta Cengher şi dansatoarele Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu. Alături de ele se afla şi Nicole Buirencu, colega şi prietena lor, care a fost salvată din flăcările incendiului şi a supravieţuit, în mod miraculos, deşi suferise arsuri pe o suprafaţă de peste 50% a corpului.

"Simt o ură mai puternică decât orice pentru cei care trebuiau să o salveze. (...) Mi-a povestit că ele din vestiar se schimbau şi ieşeau pe o altă ieşire, nu prin club. Înseamnă că uşa a fost blocată, să nu iasă. Au fost lăsate să moară, să ardă, de nişte pompieri fricoşi. Să nu mai spunem că aveau echipamentele în spatele localului. Au călcat peste cadavre, nenorociţii!", spunea mama Nicoletei Cengher, la Antena Stars, la scurt timp după tragedie.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro