Răsturnare de situație în dosarul lui Dani Mocanu / Probele procurorilor, sub semnul întrebării

+4 click pentru
galerie

Dosarul în care manelistul Dani Mocanu este acuzat că a umilit o femeie ia o turnură neașteptată: judecătorii au decis să amâne procesul, pentru a se asigura că probele procurorilor au fost obținute legal.

Procesul în care Dani Mocanu este acuzat de incitare la ură și discriminare a început cu o amânare, dintr-un motiv incredibil: judecătorii vor să se convingă de faptul că probele depuse la dosar au fost obținute de anchetatori în condiții legale. ”Acordă un nou termen de judecată pentru a se pune în discuţie cererile și excepţiile invocate cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Se citează părţile și se informează procurorul. Amână judecarea cauzei la 26.03.2020”, au decis judecătorii.

Descindere cu mitraliere, pentru un videoclip

Despre modul în care au acționat procurorii în dosarul respectiv, Dani Mocanu a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, la scurt timp după izbucnirea scandalului: “Au intrat cu noaptea-n cap peste noi, înarmaţi. Mi-au speriat copiii… Au început să scotocească prin casă. I-am întrebat ce caută şi mi-au spus că probe, fiindcă sunt cercetat într-un dosar de instigare la ură împotriva femeilor, după ce am lansat cea mai recentă piesă. Se uitau sub pat şi i-am întrebat dacă se aşteaptă să o găsească acolo pe fata din videoclip. Au ridicat circa 100 de CD-uri şi DVD-uri, cu diverse albume. (…) La Bucureşti, l-am întrebat pe procuror de ce a fost nevoie să trimită nouă poliţişti înarmaţi, fiindcă m-aş fi prezentat dacă trimetea o citaţie, iar acesta a spus că aşa a vrut, aşa a considerat că e necesar, fiindcă eu fac parte dintr-o altă lume decât a lui”.

18 milioane de vizualizări

Recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dani Mocanu, manelistul fiind acuzat de incitare la ură sau discriminare, faptă pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. "În data de 24.07.2019 inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 de USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului", au explicat procurorii.

Câștigă o avere din piesele de pe YouTube

Dani Mocanu are pe platforma YouTube peste un milion și jumătate de abonați, astfel că manelistul are câștiguri colosale. În fiecare lună, Dani Mocanu încasează între 4.500 şi 72.100 de dolari.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro