Homepage » Actualitate » Stiri interne » Răsturnare de situație în dosarul polițistului acuzat că vindea cocaină în timpul serviciului / Ce au cerut procurorii DIICOT!

Răsturnare de situație în dosarul polițistului acuzat că vindea cocaină în timpul serviciului / Ce au cerut procurorii DIICOT!

De Narcis Voica.
Publicat pe 02.03.2024 la 22:56 Actualizat pe 02.03.2024 la 22:56

Răsturnare de situație în dosarul „Droguri cu girofar”: procurorii DIICOT au cerut eliberarea din arest a unui inculpat, iar numele respectivului a dispărut din proces, în locul său fiind trimisă în judecată o femeie acuzată inițial de complicitate. Mai mult, conform instanței, polițistul traficant a căpătat, brusc, statutul de... martor!

  • Procurorii DIICOT au cerut ca unul dintre inculpați să fie scos de urgență din arest
  • Conform instanței, polițistul Remus Bertea are, mai nou, calitatea de martor

Dosarul în care polițistul brașovean Remus Bertea era acuzat de trafic de droguri, avea, în septembrie 2023, patru suspecți, iar conform DIICOT aceștia erau: „1. BERTEA REMUS, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc; 2. PĂDURE ANDREI-DANIEL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc; 3. CÎRJALIU SORIN-LIVIU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc și 4. DAN MIRELA, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de droguri de mare risc”. Respectivii au fost arestați, la propunerea DIICOT, „pentru 30 zile începând cu data de 08.09.2023 şi până la data 07.09.2023 inclusiv”.


Ulterior, numele femeii a dispărut din dosarul care viza măsurile preventive, iar în urmă cu o lună instanța a decis: „Admite propunerea D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Braşov relativ la inculpatii Cîrjaliu Sorin-Liviu, Bertea Remus şi Pădure Andrei-Daniel. Prelungeşte măsura arestării preventive a inculpatilor: 1. Bertea Remus, 2. Pădure Andrei-Daniel, 3. Cîrjaliu Sorin-Liviu, pe o perioadă de 30 de zile pentru fiecare dintre inculpaţii indicaţi respectiv, începând cu data de 5.02.2024, până la data de 5.03.2024 inclusiv. Respinge cererile inculpatilor Cîrjaliu Sorin-Liviu, Bertea Remus, Pădure Andrei-Daniel de înlocuire a măsurii arestării preventive”.



Cu toate că toți inculpații ar fi trebuit să stea în spatele gratiilor până pe 5 martie a.c., procurorii DIICOT au decis, brusc, să-l scoată din arest pe Cîrjaliu, iar în decizia instanței de precizează, în mod bizar, că polițistul Bertea nu are calitatea de inculpat, ci de... martor!
„Admite propunerea D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Braşov relativ la inculpatul Cîrjaliu Sorin-Liviu. În baza art 242 al 2 C.pr.pen dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, în perioada 06.03.2024-04.05.2024, faţă de inculpatul Cîrjaliu Sorin-Liviu. Impune inculpatului Cîrjaliu Sorin-Liviu ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: - să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura. - să nu ia legătura cu martorii Roşu Ionuţ Vasile, Ilaşcă Ştefan, Fulop Bogdan-Cristian, Ticuşan Andrei, Falup Pecurariu Sergiu-Bogdan, Bertea Remus şi Pădure Andrei-Daniel şi să nu comunice cu aceasta direct sau indirect, pe nicio cale”.



În timp ce solicita eliberarea lui Cîrjaliu, DIICOT a trimis în judecată dosarul de trafic de droguri, iar numele individului nu mai apare pe lista inculpaților.


Ce spuneau, în septembrie 2023, procurorii DIICOT care au cerut eliberarea din arest a lui Cîrjaliu:
„La data de 07.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciu Teritorial Brașov au dispus reținerea a 10 inculpați, în două cauze penale, privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără de drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Astfel, în prima cauză, s-a reținut că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat și au intermediat comercializarea de droguri de risc, de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive (canabis, ketamină, amfetamină și MDMA), cu sume cuprinse între 200 și 600 de lei, către consumatori de pe raza județului Brașov.
Din cercetările efectuate a reieșit faptul că inculpații, pe lângă modalitatea vânzării directe, au utilizat și o aplicație tip chat (metoda "dead drop"), în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziționeze, respectiv să comercializeze droguri de risc și de mare risc.
În cea de a doua cauză instrumentată, s-a reținut faptul că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat și au intermediat comercializarea de droguri de mare risc (cocaină), cu sume cuprinse între 900 și 2.000 de lei, către consumatori de pe raza județului Brașov.
Din probatoriul administrat a rezultat și faptul că inculpații pentru a îngreuna descoperirea activității infracționale pe care o desfășurau, au racolat mai mulți consumatori, prin intermediul cărora au comercializat diverse cantități de droguri.

Precizăm că la data săvârșirii faptelor, unul dintre inculpați deținea calitatea de polițist. Investigațiile vizând activitatea infracțională a inculpatului, au fost sprijinite constant de Inspectoratul Județean de Poliție Brașov.
În cursul zilei de 07.09.2023, în cele două cauze, au fost puse în aplicare 29 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Brașov, fiind identificate și ridicate 25 grame de cocaină, o cantitate de MDMA , suma de 12.400 lei, mai multe cântare de precizie și grindere, precum și alte mijloace de probă.
A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, cu propunerea de arestare preventivă a 8 dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile”.

În baza probelor administrate de DIICOT, judecătorii au decis, la momentul respectiv:
„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte De Casaţie Şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Braşov şi dispune arestarea preventiva a inculpaţilor: 1. BERTEA REMUS, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc prev. de art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000. 2. PĂDURE ANDREI-DANIEL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc prev. de art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.P. (2 acte materiale). 3. CÎRJALIU SORIN-LIVIU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc prev. de art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000. 4. DAN MIRELA, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de droguri de mare risc prev. de art. 48 alin. 1 C.P. raportat la art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000. pentru 30 zile începând cu data de 08.09.2023 şi până la data 07.09.2023 inclusiv”.

Citește și: Traficantul de cocaină din Jandarmeria Română, întâlnire emoționantă cu tatăl interlop / Cum a scăpat seniorul cu o pedeapsă cu suspendare!

În articolul
Răsturnare de situație în dosarul polițistului acuzat că vindea cocaină în timpul serviciului / Ce au cerut procurorii DIICOT!
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Mesaje și felicitări de Florii. Mulți români își sărbătoresc astăzi numele
Beauty & Lifestyle • la 12:21
Mesaje și felicitări de Florii. Mulți români își sărbătoresc astăzi numele
  • Mesaje și felicitări de Florii
  • Nume sărbătorite astăzi
Zodiile care vor avea noroc la bani în luna mai. Nativii se vor bucura de succes pe plan financiar
Horoscop • la 12:20
Zodiile care vor avea noroc la bani în luna mai. Nativii se vor bucura de succes pe plan financiar
  • Cine sunt nativii care se vor bucura de succes pe plan financiar în luna mai
  • Semnele zodiacale care vor avea noroc de bani
Vești bune! Se reduce vârsta de pensionare în România. Categoria persoanelor care vor putea să renunțe mai devreme la muncă
Stiri interne • la 12:02
Vești bune! Se reduce vârsta de pensionare în România. Categoria persoanelor care vor putea să renunțe mai devreme la muncă
  • Anunț important
  • Se reduce vârsta de pensionare
Ce este bine să faci astăzi, de Florii. Rugăciunea pe care să o rostești în ziua Intrării Domnului în Ierusalim pentru îndepărtarea tuturor relelor
Stiri interne • la 11:49
Ce este bine să faci astăzi, de Florii. Rugăciunea pe care să o rostești în ziua Intrării Domnului în Ierusalim pentru îndepărtarea tuturor relelor
  • Astăzi credincioșii sărbătoresc Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim
  • Rugăciunea pe care să o rostești pentru îndepărtarea tuturor relelor
Cadavrul unui bărbat, descoperit plutind pe mare, în Mamaia! Autoritățile au intervenit de urgență / FOTO
Stiri interne • la 11:35
Cadavrul unui bărbat, descoperit plutind pe mare, în Mamaia! Autoritățile au intervenit de urgență / FOTO
  • Un bărbat, descoperit mort la mare
  • Oamenii legii au intervenit
Țara din Europa unde statul dă bani pentru chirii și navetă. Cine sunt cei care beneficiază de acest sprijin financiar
Stiri internationale • la 11:29
Țara din Europa unde statul dă bani pentru chirii și navetă. Cine sunt cei care beneficiază de acest sprijin financiar
  • Țara din Europa unde anumite persoane primesc de la stat bani pentru chirii
  • Cine sunt cei care beneficiază de acest sprijin financiar
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
recomandare pe as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
recomandare pe antena3.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
recomandare pe antena3.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close