Răsturnare de situaţie în scandalul care a îngrozit România / Detalii exclusive

+3 click pentru
galerie

Cazul care a îngrozit România, în 2007, a luat o turnură neaşteptată: medicul găsit vinovat de moartea unei tinere continuă să profeseze, dincolo de Prut.

Dr. Angela Culeva, medicul generalist condamnat la un an cu suspendare pentru că a ucis-o pe Raluca Stroescu – tânăra despre care s-a spus, iniţial, că a murit de epuizare -, s-a retras în ţara natală, Republica Moldova, unde continuă să se joace cu vieţile pacienţilor. Conform informaţiilor intrate în posesia reporterilor SPYNEWS, doctoriţa ucigaşă este în prezent angajată la o clinică de top din Chişinău şi, după ce a băgat-o pe româncă în mormânt, s-a măritat şi a făcut o petrecere ca în poveşti.

În 2007, Raluca Stroescu era manager de audit la o mare corporaţie din Bucureşti. Se simţea slăbită, aşa că s-a dus la un medic de la o clinică renumită, pentru consultaţie. „S-a pus un diagnostic de anorexie şi sindrom caşectic, i s-a administrat o perfuzie, i s-au recoltat probe pentru analize, fără să fie cerute în regim de urgenţă, şi a fost trimisă acasă. La mai puţin de şase ore de la consultul doamnei doctor, Raluca a decedat”, a declarat av. Marina Constantinescu, potrivit digi24.ro. Tatăl fetei a fost convins că fiica sa ar fi trăit, dacă primea un diagnostic corect, mai ales că autopsia a scos la iveală faptul că Raluca suferea de trei luni de diabet. Potrivit unor surse, perfuzia primită de Raluca Stroescu a fost vitamine şi... glucoză!, în condiţiile în care ea suferea de diabet, fără să ştie, şi era în prag de comă hiperglicemică. Aşa că tratamentul doctoriţei i-a fost fatal. După moartea tinerei, s-a stabilit că aceasta avea glicemia aproape 1.100, în condiţiile în care valorile normale nu ar fi trebuit să depăşească 120.

În pofida tuturor probelor, culmea, procurorii au clasat dosarul, susţinând că Raluca Stroescu a murit de epuizare, fiindcă şi-a neglijat sănătatea. Tatăl îndurerat a solicitat redeschiderea dosarului, iar judecătorii au admis cererea. În urma procesului, dr. Angela Culeva a fost condamnată la un an cu suspendare, pentru ucidere din culpă, precum şi la plata unor despăgubiri morale de 100.000 de euro. Sumă care n-o va aduce înapoi pe Raluca Stroescu. „Condamnă pe inculpata CULEVA ANGELA (cu date) la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă STROESCU ... (cu date) şi obligă pe inculpata Culeva Angela, în solidar cu părţile responsabile civilmente S.C. Centrul Medical ... S.R.L. (cu date) şi S.C. .... S.A. (cu date – aceasta în calitate de asigurător de răspundere civilă şi în limita sumei de 12.150 Euro, conform poliţei de asigurare seria .. nr. ... emisă la data de 02.10.2006) la plata sumelor de 100.000 Euro cu titlu de daune morale şi 5.000 lei cu tilu de daune materiale”, au decis magistraţii.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro