Răzbunare în stil mafiot! Un bucureştean a dat foc maşinii de lux a unui samsar de piese auto din Buzău

Răzbunare în stil mafiot! Un bucureştean a dat foc maşinii de lux a unui samsar de piese auto din Buzău © aradon.ro

O maşină a unui patron de parc auto a fost incendiată intenţionat, pe motiv că ar fi înşelat mai mulţi clienţi din Bucureşti.

Victima, patronul unui parc auto şi a unei firme de dezmembrări, se afla în evidenţa poliţiei pentru evaziune fiscală, dar şi alte infracţiuni.

Autorii incendierii maşinii sunt patru bucureşteni. În baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii de la Investigaţii Criminale, împreună cu Serviciul pentru Acţiuni Speciale Buzău, au descins la patru locuinţe din Bucureşti, unde se presupune că ar locui suspecţii.

Au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere pentru tinerii acuzaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 37 de ani, ei fiind duşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru declaraţii.

Care a fost motivul răzbunării

Autoturismul de lux ar fi fost incendiat cu ajutorul combustibilului cu care era alimentat, victima fiind un tânăr de 33 de ani. Maşina se afla parcată în apropierea locuinţei acestuia.

În urma investigaţiilor, s-a aflat că persoan vătămată ar fi încheiat un contract cu unul dintre atacatori, soldat cu nemulţumiri din partea ambelor părţi. Motivul conflictului dintre cei doi ar fi fost unele piese auto provenite din dezmembrări. Mai exact, patronul nu a dorit să îi mai returenze banii bărbatului acuzat de incendierea maşinii, de aici venind şi dorinţa de răzbunare.

Prejudiciul a fost estimat la 100.000 de lei, cei patru suspecţi fiind reţinuţi pentru distugere. Ulterior, ei au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Patronul, implicat în mai multe fapte ilegale

În trecut, patronul parcului auto a fost vizat de cercetări în mai multe dosare penale. În cazul lui a fost propusă întocmirea unui rechizitoriu şi sesizarea instanţei de judecată pentru el şi fratele lui, pentru săvărşirea faptelor de evaziune fiscală, rupere de sigilii şi sustragere de sub sechestru.

Din cercetări a reieşit faptul că cei doi fraţi au cumpărat şi revândut autoturisme funcţionabile sau în diferite stadii de degradare de la şi pentru diferite persoane fizice, fără a avea o autorizaţie în acest sens, şi fără ca aceste activităţi să fie declarate ca venituri parţiale ale statului.

Mai mult, în timpul anchetei, cei doi fraţi au rup sigiliile de pe bunurile puse sub sechestru de către autorităţi şi le-au înstrăinat, fără acordul organelor de cercetare penală.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80%, fiind estimat la 59.914 de lei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro