Reacţia lui Raed Arafat, după ce un român de pe nava Diamond Princess a fost infectat cu coronavirus. Şi Ministerul Sănătăţii a replicat

Reacţia lui Raed Arafat, după ce un român de pe nava Diamond Princess a fost infectat cu coronavirus © Arhiva

După ce un român, care se afla la bordul navei de croazieră Diamond Princess a fost depistat cu coronavirus, autorităţile japoneze l-au trimis pe bărbat în carantină, după ce au confirmat cazul.

Acum, Raed Arafat a explicat ceea ce se întâmplă cu românul care a contactat virsul ucigător din China, conform Antena 3.

Secretarul de stat în MAI speră ca virusul să nu aibă efecte critice asupra românului, procedura din Japonia efectuata asupra celor infectaţi fiind una prevăzută în regulamentul sanitar internaţional.

”Autoritățile japoneze au trimis echipe care au intrat acolo si au asigurat asistență la nivelul navei. Când apare un caz, el este evacuat și dus la spitalele desemnate de autoritățile japoneze. Noi sperăm ca totul să fie ok pentru că la majoritatea boala trece fără efecte critice. Procedura care se face în Japonia e una foarte corectă, e o procedură prevăzută în regulamentul sanitar internațional si orice țară care are astfel de situații procedează în mod identic. E un regulament mondial pe partea de carantinare la nave la care apar boli infecțioase la bord”, a Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a ţinut să precizeze şi faptul că populaţia nu trebuie să intre în panică din cauza virusului.

”Lumea să nu se sperie când aude că cineva e în carantină”, a mai spus Arafat.

Tot el a mai spus şi faptul că persoanele aflate în carantină nu sunt bolnave. Respectivele persoane trebuie doar să stea o perioadă în incubaţie, pentru a se vedea dacă dezvoltă sau nu virusul ucigător din China.

De altfel, românul depistat cu coronavirus este prima şi singura persoană de pe nava de croazieră Diamond Princess. Anunţul a fost făcut de Ministerul de Externe.

"Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, se arată într-un comunicat oficial al MAE.

Ministerul Sănătăţii reacţionează în acest caz

În cazul românului infectat cu coronavirus, care a petrecut 10 zile pe nava Diamond Princess, Nelu Tătaru, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a declarat despre cazul bărbatului că nu este uul foarte grav. 

„Ministerul Sănătații a fost informat. Românul se află într-un spital din Japonia pentru tratament. Nu este un caz sever”, a precizat secretarul de stat, la Digi 24.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro