Reacţia medicului din Vrancea care i-ar fi pus diagnosticul greşit bebeluşului de 5 luni, mort a doua zi

Reacţia medicului din Vrancea care i-ar fi pus diagnosticul greşit bebeluşului de 5 luni, mort a doua zi © arhivă

Dramă pentru o familie din Vrancea! O fetiţă de doar cinci luni s-a stins din viaţă la scurt timp după ce medicii au trimis-o acasă cu menţiunea că are "roşu în gât". Medicul care ar fi pus diagnosticul greşit a făcut primele declaraţii!

Alina şi Gabi, doi părinţi din Vrancea, şi-au pierdut fetiţa de cinci luni după ce au mers cu ea la un control, la spitalul "Sfântul Pantelimon" din Focşani. Medicii au consultat-o şi au decis ca, în ciuda insistenţei mamei de a rămâne internată în spital, să o trimită acasă pentru că are doar roşu în gât şi, în plus, nu sunt locuri. 

Femeia a plecat cu bebeluşul acasă, iar la câteva ore, micuţa a încetat din viaţă, în somn. 

Mihaela Mihalache, medicul care i-ar fi pus diagnosticul greşit, a explicat situaţia, din punctul ei de vedere. Medicul de la "Spitalul Pantelimon" din Focşani susţine că la examenul clinic s-a găsit doar faringe hiperemic şi o iritaţie de scutec, pentru care a primit tratament. Mihaela Mihalache a mai atras atenţia asupra faptului că orice copil cu febră ce are vârsta de maxim 6 luni poate fi tratat cu antitermice la domiciliu.

Nu în cele din urmă, şi-a motivat diagnosticul spunând că nu au fost semne de insuficienţă respiratorie.

“Copilul a venit febril, după cum v-am spus. La examenul clinic am găsit doar faringe hiperemic, am găsit şi o iritaţie de scutec, a primit tratament şi în sensul acesta. Orice copil febril, sub vârsta de 6 luni, care are doar febră fără alte semne clinice de boală, poate fi tratat acasă sub supraveghere 24-28 de ore, cu antitermice. Sugarul este la o vârstă la care ştim prea bine că pot evolua oricând defavorabil. Din moment ce eu nu am ascultat raliuri pulmonare de niciun fel, n-am avut semne de insuficiență respiratorie. Dacă nu am depistat semnele astea înseamnă că nu au fost”, a declarat Mihaela Mihalache, potrivit stirileprotv.ro.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro