Reacția șefului DSP Arad după ce a fost filmat și acuzat că și-a bătut joc de medici. „V-ați ales prost meseria”

Reacția șefului DSP Arad după ce a fost filmat și acuzat că și-a bătut joc de medici. „V-ați ales prost meseria” © Pixabay

Situația alarmantă la Arad! Peste 80 de cadre medicale, printre care se numără medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali au intrat în concediu de pe data 23 martie. În același timp, 8 medici demisionează pentru că ies la pensie. Acesta a fost anunțul făcut marți de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. După ce a fost acuzat că și-a bătut joc de doctori, șeful DSP Arad a rupt tăcerea și a făcut primele declarații!

„Există opt cazuri de medici - șase de la UPU care au anunțat că își depun demisia pentru a intra în pensie. 83 de persoane – medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali sunt în concediu medical de pe data de 23 martie. Pentru a face față unui aflux de pacienți infectați cu Coronavirus s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de 6 luni. Până acum am angajat 20 de medici, 19 asistenți medicali și 4 – personal auxiliar”, se prezintă în comunicat.

Directorul DSP, Constantin Cătană, a fost filmat de o asistentă în timp ce avea un limbar dur. Șeful DSP țipa în faţa personalului medical, care trebuie să plece in Vama Nădlac cu scopul trierii celor care trec vama în țara noastră.

Pe durata înregistrării se înțelege cum personalul medical cer echipament necesar pentru a nu risca să se infecteze. 

„Auzi aici discuții și bârfe aici. V-ați ales prost meseria. Ești româncă? Și atunci...
Eu nu am nevoie. Ascultă-mă când vorbesc. Ai o mască simplă la Poliția de Frontieră. Ești chirurg? Asta e ținută și morală pentru un chirurg?
Nu gândești? Crezi că am echipament și nu îl dau?”
, spunea pe durata filmării șeful DSP Arad, potrivit Antena 3.

Acesta a făcut primele declarații despre acest subiect și a mărturisit printr-o intervenție telefonică la Antena 3 că filmarea a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni, nu de ieri.

„Este o înregistrare din urmă cu aproximativ 14 zile. Nu este de ieri, așa cum a apărut în presă. Erau rezidenți de an destul de mare, 2-3, era prima zi după ordinul de ministru în care acești specialiști erau puși la dispoziția noastră pentru a veni în sprijin la triaj.
Era la o săptămână de la deschiderea coridorului pe Ungaria dinspre Austria, cu nopți nedormite. Era plecarea la ora 7 către punctul de frontieră pentru a schimba colegii din timpul nopții,.
Aveam un efectiv de aproximativ 25 de cadre medicale, medici rezidenți și colegi de ai mei din DPS și am fost chemat după o noapte în frontieră. Dânșii nu doreau să participe la echipa ce urma să facă schimbul din tura de zi”
, a spus Constantin Cătană la Antena 3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro