Recomandări de ultimă oră. Ce spune Read Arafat

Ce spune Read Arafat © Arhiva

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat că noile măsuri adoptate, ce privesc reducerea deplasărilor este obligatorie pe timpul nopții, conform Ordonanței Militare nr.2, între orele 22:00 – 06:00.

Raed Arafat a mai declarat că în lupta cu coronavirusul indicat ar fi ca recomandările legate de deplasările pe timpul zilei să fie tratate ca o obligație.

”Recomandările care există în timpul zilei sunt să reduceţi deplasarea la maximum. De la 22.00 la 06.00 e obligatoriu, de la 06.00 - 22.00 e recomandare. Dar lumea să o trateze ca şi cum ar fi o obligaţie. E foarte important acest lucru”, a spus Arafat, conform Antena3. 

Raed Arafat a mai spus că de luni cei care vor merge la serviciu și se vor întoarce acasă după ora 22:00, trebuie să aibă la ei o adeverință de la angajator. De asemenea, tot de luni oameni ar putea fi opriți pe stradă de către polițiști și jandarmi pentru prezentarea actului de la locul de muncă sau pentru declarația pe propria răspundere.

„Sunt masuri foare necesare care se impun acum. În viitor poate vor fi măsuri mai aspre”, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat în MAI a precizat în legătură cu pandemia de coronavirus că în luna aprilie vom atinge un nou prag al victimelor.

„Există analize în acest sens. În aprilie va fi la un moment dat un vârf. Se fac modelari, însă nu vreau să mă pronunț. Depinde de foarte multe aspecte acest lucru. Oamenii să facă tot posibilul să nu mai plece afară pe perioada sărbătorilor”, a încheiat Arafat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro