Armata Română are nevoie de soldaţi! Anunţul de ultimă oră al MApN

Armata Română are nevoie de soldaţi! Anunţul de ultimă oră al MApN © Foto simbol Hepta

Ministerul Apărării Naţionale a făcut un anunţ important privind recrutarea, pentru toţi cetăţenii. 

MApN a anunţat că prelungeşte perioada de recrutare şi selecţie pentru cetăţenii care doresc să intre în serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Astfel, procesul de recrutare şi selecţie s-a prelungit până pe 29 septembrie. Ministerul Apărării Naţionale a menţionat că sunt disponibile, pentru rezerviştii voluntari, posturi de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri.

Unităţile militare din judeţele Bacău, Bihor, Brăila, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Ilfov, Tulcea şi municipiul Bucureşti au locuri de rezervişti voluntari disponibile. 

Cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă se pot înscrie atât la sediul central militar zonal sau judeţean pe a cărui rază au domiciliul, fie la oricare alt centru militar în cazul în care reşedinţa temporară sau locul de muncă diferă de localitatea de domiciliu, a anunţat MApN într-un comunicat remis Agerpres.Acolo, aceştia vor completa o cerere de înscriere. 

Ce documente trebuie să ai la tine pentru înscriere

Pentru înscriere, cetăţenii trebuie să aibă asupra lor actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi/ sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.


facebook whatsapp twitter pinterest