Reguli pentru enoriaşi. Ce le interzice Patriarhia Română credincioşilor, de teama coronavirusului

Reguli pentru enoriaşi. Ce le interzice Patriarhia Română credincioşilor, de teama coronavirusului © Arhiva

Întreaga Românie este extrem de panicată din cauza coronaviruslui. Te teamă ca virusul să nu se răspândească şi Patriarhia Română a lansat un apel important către credincioşi, în contextul îmbolnăvirii cu Covid-19.

Dacă iniţial, Patriarhia Română le-a sugerat enoriaşilor să evite sărutarea icoanelor, pentru a nu răspândi coronavirusul, acum Arhiepiscopia Romano-Catolică şi Patriarhia Română au decis că trebuie să ia măsuri în această privinţă.

Astfel, de teamă ca nu cumva coronavirusul să facă victime şi în România, după ce a fost testat pozitiv primul român din judeţul Gorj, Patriarhia Română a venit cu câteva recomandări pentru credincioşii care merg în această perioadă la biserică.

-respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor transmise de Ministerul Sănătății

-persoanele pot cere preotului împărtăşirea cu linguriţa proprie

-credincioşii pot evita temporar sărutarea şi atingerea icoanelor 

-renunţarea la gestul însemnării cu apă sfinţită

-persoanele cu vârsta peste 70 de ani să evite bisericile şi să urmărească slujba transmisă în mediul online.

Primul mesaj transmis de reprezentanţii Patriarhiei Române, după depistarea primul caz de coronavirus în România

"Persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtășirea din Sfântul Potir cu lingurița comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtășirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriță adusă de acasă și folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană (o firimitură din Sfânta Euharistie este pusă într-o linguriţă cu vin).

Menționăm că în Biserică Sfânta Împărtășanie se pregătește și se administrează totdeauna în condiții de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă; Persoanelor care nu se pot împărtăși pentru că sunt deja bolnave li se recomandă să guste acasă din Agheasma Mare, primită de la biserică în ziua de Bobotează", este mesajul transmis de reprezentanţii Patriarhiei Române.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro