Religia, oficial materie opţională la examenul de Bacalaureat! Comisia de Educație a votat amendamentul
Publicat pe 26.04.2023 la 14:33 Actualizat pe 26.04.2023 la 14:36
Este oficial! Religia a fost votată ca materie opțională la examenul de Bacalaureat. După ce a stârnit numeroase controverse și a împărțit oamenii în două tabere, Comisia de Educație a votat amendamentul. Cine va putea da examenul de finalizare a celor 12 clase la această materie.
- Religia, oficial materie opţională la examenul de Bacalaureat
- Comisia de Educație a votat amendamentul
Elevii claselor terminale, a XII-a și a XIII-a, vor putea opta la aeastă materie ca o posibilă opțiune privind examenul de Bacalaureat. Solicitarea a fost semnată de Patriarhul Daniel și adoptată de Comisia de Educație, în urmă cu puțin timp.
Religia, materie opţională la examenul de Bacalaureat
Religia este, acum, noua opțiune privind examnele de Bacalaureat. Mai exact, cei ce vor beneficia de această opțiune vor fi liceeni claselor terminale, respectiv a XII-a și a XIII-a.
Și, asta nu este tot. Pe lângă acest criteriu, cei ce vor avea această opțiune în structura de Bacalaureat vor fi elevii de la profilul Uman, potrivit unor surse Antena 3 CNN.
Cu toate acestea, religia va putea fi a doua probă scrisă, pe lângă istorie, la examenul de Bacalaureat.
"Examenul naţional de Bacalaureat constă în susţinerea următoarelor probe:
c) pentru profilul umanist, specializarea științe sociale, din filiera teoretică, două probe scrise, dintre care o probă obligatorie la istorie și o probă la o disciplină relevantă pentru profilul umanist, la alegere între Geografie, științe socio-umane: Logică, Psihologie, Sociologie, Economie, Filosofie sau Religie", se arată în amendamentul votat de Comisia de Educație.
Comisia de Educație a votat amendamentul
Mai mult decât atât, în ceea ce privește introducerea religiei că materie opțională la examenul de Bacalaureat, se pare că ar fi existat un consens politic. Se spune că a fost un amendament la care social-democrații țineau.
Ca urmare, există și alte modificări care ar urmă să fie făcute în urmă celor peste aproape 1000 de amendamente depuse la Legea Educaţiei.