Remus Rădoi, reținut pentru evaziune fiscală! Ce prejudiciu a adus statului interlopul implicat în cazul Caracal
Publicat pe 27.08.2020 la 22:49 Actualizat pe 28.08.2020 la 15:56
Doi bărbați, între care și Remus Rădoi, au fost reținuți în județul Olt, sub acuzația de evaziune fiscală. Rădoi, poreclit și „Codiță” este interlopul la care fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, a apelat pentru găsirea Alexandrei Măceşanu.
- Doi bărbați din Olt, reținuți pentru evaziune fiscală.
- Remus Rădoi a fost implicat în cazul Caracal.
Doi bărbaţi din comuna Redea au fost reţinuţi, joi după-amiază, pentru evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a creditului unei societăţi pentru a favoriza o altă societate. Unul dintre ei este chiar interlopul Remus Rădoi.
Remus Rădoi, poreclit Codiţă, se ocupă cu administrarea mai multor firme de pază şi protecţie din Caracal și este acuzat că ar fi adus statului un prejudiciu total de peste 700.000 de lei.
De altfel, el este interlopul la care poliția a apelat pentru găsirea Alexandrei Măceșanu.
„Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, 2 bărbaţi, de 34 şi 42 de ani, din comuna Redea, judeţul Olt, cercetaţi într-o cauza aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului unei societăţi pentru a favoriza o altă societate”, se arată în comunicatul de presă al procurorilor craioveni, citat de Agerpres.
„În această după-amiază, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi, de 34 şi 42 de ani, din comuna Redea, judeţul Olt, cercetaţi într-o cauză aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a creditului unei societăţi pentru a favoriza o altă societate. În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale specializată în activităţi de pază şi protecţie, în perioada ianuarie 2016 - august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, ar fi asigurat declararea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de achiziţii nereale, de la mai multe societăţi furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei", a informat IPJ Dolj.
Potrivit sursei citate, în perioada 2018-2019, cei doi ar fi folosit resursele financiare ale societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia. Mai exact, pentru a favoriza o altă societate pe care o administrau. Astfel au produs pagube în valoare de 459.735 de lei.
Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Navale Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, efectuează joi seara alte şapte percheziţii domiciliare, în judeţul Olt, într-o altă cauză, din domeniul achiziţiilor publice, în care sunt cercetate aceleaşi persoane.
CITEȘTE ȘI: Un interlop român s-a căsătorit, ca să se ascundă de poliţia italiană. A reuşit să scape timp de doi ani