Remus Truică, implicat într-un nou scandal! Un cercetător celebru, chemat în faţa judecătorilor

+3 click pentru
galerie

Celebrul milionar Remus Truică face ce face şi ajunge în faţa judecătorilor, recent fiind citat într-un nou dosar, alături de un om de ştiinţă.

Controversatul afacerist este trebuie să se prezinte pe 2 noiembrie în faţa judecătorilor, într-un dosar în care este citat alături de Dan Vergil Racicovschi. Acesta din urmă este un om de ştiinţă, cercetător şi inventator care a pus bazele asociaţiei „Societatea Ştiinţifică ICPE”. Numele acestuia a fost vehiculat în mai multe scandaluri de presă, cel mai cunoscut fiind cel legat de privatizarea Institutului de Cercetări şi Proiectări Electrotehnice (ICPE) SA Bucureşti. Într-un alt proces, care are legături cu cel amintit anterior, Truică a solicitat returnarea unui împrumut de aproape jumătate de milion de euro, oferit unui anume Ion P. După un proces care a durat doi ani, Truică a câştigat procesul. "Admite cererea. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 458.750 euro, echivalentul în lei la data plăţii, reprezentând împrumut nerestituit, precum şi la plata penalităţilor de 0,1% pe zi de întârziere calculate de la data de 01.01.2012 şi până la data plăţii efective. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată de 52.830,6 lei, reprezentând taxa judiciară de timbru", au dispus magistraţii.

La rândul lui, Remus Truică a fost dat în judecată de Administraţia Fondului Imobiliar, pentru că ar fi tras "ţeapă" cu plata unor facturi, în valoare de... 321,12 lei!  De asemenea, conturile bancare ale foştilor soţi Truică, mai multe terenuri şi imobile, inclusiv palatul şi domeniul de la Snagov (foto sus), au fost sechestrate de oamenii legii pentru recuperarea unei "găuri" de 35 de milioane de euro. Bani pe care Remus Truică i-ar fi obţinut de la bănci cu ajutorul unor documente false.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro