Remus Truică, lovitură de 1,6 milioane de euro! Şi-a făcut K.O. cel mai bun prieten

+5 click pentru
galerie

Remus Truică este mai bogat cu 1,6 milioane de euro, după ce a primit o veste nesperată, într-un dosar deschis celui mai bun prieten.

Afaceristul a reuşit, recent, să obţină executarea silită a unui prieten pe care l-a împrumutat cu peste 1,6 milioane de euro şi s-a fofilat de la plata datoriei. Când deja îşi luase gândul de la bani, Truică a primit vestea cea mare: instanţa a blocat conturile prietenului nerecunoscător, pentru ca el, în calitate de creditor, să-şi recupereze banii. "Dispune instituirea unui sechestru asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale pârâtului P. Ion, până la concurenţa sumelor de 1.665.721,25 Eur şi 52.830,60 lei. Dispune instituirea popririi asiguratorii asupra conturilor pârâtului P. Ion, deschise la unităţi bancare, până la concurenţa sumelor de 1.665.721,25 Eur şi 52.830,60 lei. Stabileşte cauţiune în cuantum de 50.000 lei în sarcina reclamantului şi pune în vedere acestuia să achite cauţiunea în termen de 10 zile. Executorie", a fost decizia magistraţilor.

Într-un alt dosar, cu acelaşi prieten, Truică a obţinut restituirea sumei de 458.750 de euro, care, la fel, fusese împrumutată. "Admite cererea. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 458.750 euro, echivalentul în lei la data plăţii, reprezentând împrumut nerestituit, precum şi la plata penalităţilor de 0,1% pe zi de întârziere calculate de la data de 01.01.2012 şi până la data plăţii efective", au dispus judecătorii.

La rândul lui, Remus Truică a fost dat în judecată de Administraţia Fondului Imobiliar, pentru că ar fi tras "ţeapă" cu plata unor facturi, în valoare de... 321,12 lei! De asemenea, conturile bancare ale foştilor soţi Truică, mai multe terenuri şi imobile, inclusiv palatul şi domeniul de la Snagov (foto jos), au fost sechestrate de oamenii legii pentru recuperarea unei "găuri" de 35 de milioane de euro. Bani pe care Remus Truică i-ar fi obţinut de la bănci cu ajutorul unor documente false.

Potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar, prințul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu. Procurorii susțin că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roșu și alte persoane au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prințul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu. Astfel, prințul Paul i-a promis lui Remus Truică și asociaților săi o cotă importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din București și din mai multe județe din țară sau pe lângă judecători.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro