Repartizare liceu 2019. Top 10 licee din România, după media de admitere

Repartizare liceu 2019. Top 10 licee din România, după media de admitere © Arhivă

Vineri, pe 12 iulie, au fost afișate listele cu repartizarea elevilor absolvenți de clasa a VIII-a, liceele din România. În funcție de media generală de la Evaluarea Națională și media generală a claselor V – VIII, fiecare elev a intrat la unul dintre liceele pentru care a optat.

Conform news.ro, cap de afiș la cele mai mari medii de admitere din țară sunt Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova și Colegiul Național „Sfântul Sava” din Capitală.

La cel dintâi liceu, ultima medie de admitere la secția de Științe ale naturii a fost de 9,91. Locurile 2 și 3 sunt ambele ocupate de „Sfântul Sava”. La secția de Matematică – Informatică bilingv, ultima medie a fost 9,89, în timp ce la secția de Științe ale naturii, linia s-a tras la media 9,85.

În top se mai află secțiile de Matematică – Informatică ale Colegiilor „Mircea cel Bătrân” din Constanța și „Frații Buzești” din Craiova, ambele cu 9,84.

Tot în primele zece se mai numără și Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, Colegiul „Vasile Alecsandri” din Galați, Colegiul Național „Spiru Haret” din București și Colegiul „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila.

Repartizare licee 2019. Listele au fost afișate azi

După aflarea repartizării, în perioada 15-18 iulie, candidaţii îşi vor putea depune dosarele de înscriere la liceele respective. După respectarea acestei proceduri, conform calendarului de admitrere la liceu, în intervalul 19-23 iulie, comisiile vor rezolva eventualele situaţii speciale apărute după afişarea repartizării, iar în ultima dintre zile va fi publicată situaţia locurilor rămase libere la liceu.

Totodată, pe 23 iulie, va fi şi prima zi în care elevii se pot înscrie în etapa a doua de înscriere în învăţământul liceal.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro