Reprezentanții DSP s-au răzgândit. Medici rezidenți, chemați degeaba la sediu

Medici rezidenți, chemați degeaba la sediu © Arhiva

Pentru că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus și pentru că medicii din România nu mai fac față muncii și stresului la care sunt supuși, autoritățile au decis ca și medicii rezidenți să fie de ajutor în aceste vremuri grele. Astfel s-a decis relocarea acestora în secții care au mare nevoie să fie suplimentate cadrele medicale.

Autoritățile au decis, de la decretarea stării de urgență, ca medicii rezidenți să se prezinte la sediul DSP pentru înscriere și relocare. Doar că odată ajunși în fața sediului, aceștia au fost nevoiți să facă cale întoarsă.

Între timp, cei care i-au pus pe drumuri s-au gândit că o astfel de inițiativă ar forma cozi interminabile în fața sediului, aglomerația fiind astfel de neevitat.

Nu mare le-a fost mirarea, ca odată ajunși unde li s-a cerut, medicii rezidenț să fie anunțați printr-un afiș lipit pe ușa sediului din Capitală că nu este necesară înscrierea pe liste pentru a primi gărzi în spitale.

Zeci de medici de pe medicina internă sau din medicina de familie au răspuns solicitării, doar că după ce au ajuns la sediul au aflat că vor fi luați automat în evidență pe baza datelor trasmise deja de unitățile medicale cu care au semnat contractul de muncă.

Mai bine mai târziu decât niciodată, autoritățile și-au dat seama că aglomerarea produsă de rezidenții sosiți la sediu ar putea pune în pericol viața mai multor persoane.

Astfel, reprezentanții DSP au decis ca procedura de repartizare a rezidenților să aibă loc în mediul online.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro