Homepage » Actualitate » Stiri interne » Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltu

Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltu

De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 08.04.2021 la 11:37 Actualizat pe 08.04.2021 la 11:37

Când suntem #UnulPentruAltul înseamnă că suntem deschiși, solidari și mai puternici împreună. Restaurantul ZEXE își deschide ușile și ne invită la o discuție sinceră despre deciziile grele din această perioadă dificilă.

Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltu

Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltu

  • Interviu cu restaurantul ZEXE
  • Cum s-au reinventat, de la meniul lor cu specific românesc

Când suntem #UnulPentruAltul înseamnă că suntem deschiși, solidari și mai puternici împreună. Restaurantul ZEXE își deschide ușile și ne invită la o discuție sinceră despre deciziile grele din această perioadă dificilă.

Să aflăm împreună cum s-au reinventat, de la meniul lor cu specific românesc reinterpretat până la modul de funcționare, în interviul realizat cu Amalia Stanciu, manager și proprietar ZEXE.

eatZZ.ro: De cât timp sunteți în industrie și care este specializarea voastră?

Amalia Stanciu, manager ZEXE: Suntem în industrie de peste două decenii, în august anul acesta vom aniversa 23 de ani. Restaurantul nostru are ca specialitate preparatele românești reinterpretate, adaptate gusturilor și tendințelor actuale. Pe baza experienței acumulate și având permanent în vedere cerințele clienților, concepem meniurile astfel încât să asigurăm atât unitatea conceptului, pe de o parte, cât și posibilitatea, pentru clienți, de a alege mâncăruri gustoase, plăcute și, în același timp, adaptate stilului lor de viață. La ZEXE, clienții noștri au o experiență culinară, petrec momente din viață și ne dorim ca aceste momente să fie cât mai plăcute.

Echipa ZEXE, formată din oameni cu experiență și dăruire, sudată în timp (am colegi care sunt în echipă de peste 10 ani), funcționează ca un mecanism de ceas – precis, eficient, organizat – astfel încât să ne putem atinge obiectivele.

Un element esențial în obținerea gustului specific al preparatelor noastre, îl constituie materiile prime utilizate. Folosim materii prime de cea mai bună calitate, naturale, verificate, astfel încât să putem pregăti și oferi preparate gustoase și, în același timp, sănătoase. De exemplu, de peste 3 ani am înlocuit puiul cu bibilica, care este o pasăre crescută liber. Un alt exemplu este carnea de porc pe care am înlocuit-o cu carnea de porc de mangaliță, o rasă de porc cu carne sănătoasă, care are un colesterol bun pentru organismul nostru.

În plus, la ZEXE, ne pregătim cârnații, mititeii, pieptul de rață afumat și specialitatile afumate din carnea de mangaliță, având astfel un control asupra conținutului și calității acestora. Nu folosim niciun aditiv alimentar, gustul se obține doar din ingrediente (carne, legume, mirodenii) motiv pentru care ciorbele noastre, de exemplu, se fac în 6 -7 ore. Toate aceste detalii duc la obținerea unor preparate savuroase și sănătoase.

Mai mult decât atât, controlul de calitate și conformitate al preparatelor este continuu astfel încât să ne asigurăm că tot ceea ce preparăm și servim este conform cu ceea ce înseamnă gustul ZEXE și cu așteptările clienților .

Și partea cea mai frumoasă este că îmi place să fac acest lucru, fac totul din pasiune și bazat pe experiența acumulată - sunt în Horeca de la 19 ani, am trecut prin toate departamentele, am făcut cursuri de bucătărie avansată în țară și în străinătate.

eatZZ.ro: Care este impactul pandemiei asupra ta, la nivel personal? Dar asupra ta profesional?

Amalia Stanciu: Am trecut prin mai multe faze. Inițial nu știam ce se întâmplă, apoi am început să mă gândesc ce pot face. Au fost multe pierderi pentru că avem restaurante în spații închise și nu am avut voie sa funcționăm. Lecția aici pentru noi a fost să învățăm să ne adaptăm, să ne bazăm pe experiență, cunoștințele și rezultatele anterioare.

Anul trecut, în martie-aprilie, estimam că se va termina rapid această poveste pentru că avem doctori buni și în unele țări pandemia părea să aibă o soluție. Nu a fost așa. Am vrut să sprijin și eu eforturile din acea perioadă - am gătit pentru cadrele medicale din spitalele Colentina și Fundeni, împreună cu colegii mei care au fost foarte săritori și au ales să gătească pentru spitale fără să fie plătiți. Veneau la restaurant pe rând, lucrau în ture să se protejeze, iar utilitățile și cheltuielile administrative au fost suportate de managementul ZEXE.

La nivel personal, am pierdut o mare parte din angajați. Din totalul de 100 de angajați, acum mai sunt doar 40 de oameni dintre cei cu care am muncit mult timp. La ZEXE eram și suntem ca într-o familie. De cele mai multe ori, chiar eu le dădeam speranță, îi ajutam, nu eram doar un șef.

Dacă ar fi să trag o singură concluzie, aș spune că pandemia mi-a arătat că pot să mă adaptez și să evoluez. În prezent lucrăm să mai deschidem un restaurant și sper că lucrurile se vor îmbunătăți.

eatZZ.ro: Ce mănânci foarte des din bucătăria voastră? Sau ce fel de mâncare ne recomanzi din bucătăria voastră?

Amalia Stanciu: Sunt adepta unui stil de viața sănătos și a produselor de foarte bună calitate. În esență este vorba despre percepția asupra propriei sănătăți pentru că, în timp, stresul, alimentația și alte decizii incorecte se simt în corpul nostru. Și, dacă vrem, putem elimina ceea ce nu ne face bine.

Îmi place să mănânc legume și pește. Calcanul de Marea Neagră este unul dintre preparatele mele preferate, îmi plac zacuștile de la ZEXE – cu vinete, cu hribi și cu sturion. Uneori savurez ciorba de ied cu tarhon, o rețetă interesantă pe care am reinterpretat-o după ce am descoperit-o la o pensiune sau mănânc o porție de sarmale de mistreț. Îmi place terina sub formă de pate, pregătită după modelul franțuzesc (cu leurdă și foie gras) sau icrele de știucă cu ceapă verde.

eatZZ.ro: Suntem convinși că ești mare iubitoare a preparatelor voastre, dar când ai poftă de altceva, ce alegi?

Amalia Stanciu: Mi-e poftă uneori de mâncare libaneză... guacamole îmi mai place foarte mult. Uneori îmi comand de la The GRILL, au câteva preparate care îmi plac mult: tartarul de pește, pieptul de rață cu piure cu trufe și rasolul de berbecuț. Ocazional gust creveții Argentina la tigaie, tot de la ei.

eatZZ.ro: Aveți un mesaj pentru noi? O poveste? Un sfat?

Amalia Stanciu: M-am asociat cu aplicația eatZZ pentru că am foarte mare încredere în Antena Group, Mereu am considerat înțelept să mă asociez cu persoane care mă motivează și de la care pot învăța, nu putem face totul bine singuri. Cred că este bine să fim mai mulți parteneri ca să reușim împreună, să creăm sinergii și, implicit, valoare mai mare decât fiecare dintre noi. De aceea îmi doresc o colaborare de lungă durată.

Aș adăuga faptul că îmi place asocierea cu Dani Oțil pentru că este o persoană pozitivă, pentru că a reușit să supraviețuiască în această perioadă, iar restaurantul lui este foarte elegant și adaptat trendului actual.

Tot analizând criza cauzată de pandemie mi-am dat seama că ne-am revenit tocmai pentru că a fost o cauză care nu a ținut de mine. Pandemia efectiv ne-a pus la pământ, a fost o problema mondială care ne-a deviat pe toți de la traseu. ZEXE, până în acel moment, nu a avut coborâșuri.

Azi, după o experiență de un an, începem să ne vedem drumul, piața și să ne adresăm corespunzător clienților. Sfatul meu e că: Binele învinge și sigur va fi bine!. Si, chiar dacă cifrele nu sunt la fel, suntem mulțumiți și îincrezători!

eatZZ, cea mai nouă aplicație de food delivery, este comunitatea prin care susținem industria HoReCa, într-una dintre cele mai grele perioade prin care trece aceasta.

eatZZ, lansată sub sloganul „Unul pentru altul”, îndeamnă utilizatorii să se sprijine unul pe celălalt, pune accent pe respect și ajutor reciproc și încurajează competiția sănătoasă. Fără intermediari, aplicația oferă mai multă siguranță şi comisioane mai mici.

De la preparate tradiționale, cu specific românesc, la bucătăriile internaționale europene și nu numai, eatZZ le propune utilizatorilor o gamă variată de opțiuni pentru mic dejun, prânz, cină și “orice poftă există între ele”, după cum spun chiar ei.

eatZZ este momentan disponibil exclusiv pentru bucureșteni în App Store și Google Play, dar și pe website-ul www.eatzz.ro. Platforma îşi propune ca în viitor să ajungă în cât mai multe zone din ţară.

Este timpul să fim mai mult unul pentru altul. Tu fii pentru noi în aplicația EatZZ.

Descarcă! Comandă! Poftă bună!

www.eatZZ.ro

În articolul
Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltu
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
În grija cui au rămas copiii Adrianei Bahmuțeanu, după ce au plecat de la ea de acasă. Vedeta a aflat cu cine locuiesc. ”Doresc să se rupă”
Emisiuni TV • la 16:08
În grija cui au rămas copiii Adrianei Bahmuțeanu, după ce au plecat de la ea de acasă. Vedeta a aflat cu cine locuiesc. ”Doresc să se rupă”
  • Adriana Bahmuțeanu a vorbit cu băieții ei
  • Vedeta nu ar fi mulțumită de cum sunt îngrijiți
Solstițiu de vară – 20 iunie 2025. Cum ne afectează astrologic acest fenomen
Beauty & Lifestyle • la 15:32
Solstițiu de vară – 20 iunie 2025. Cum ne afectează astrologic acest fenomen
  • Când are loc solstițiu de vară 2025
  • Ce impact va avea acest fenomen
Gabriel, tânărul orbit din răzbunare cu acid, a făcut declarații! Băiatul a rămas fără vedere și stă la pat de peste 1 an
Emisiuni TV • la 14:43
Gabriel, tânărul orbit din răzbunare cu acid, a făcut declarații! Băiatul a rămas fără vedere și stă la pat de peste 1 an
  • Unul dintre tinerii stropiți cu acid a făcut declarații
  • Gabriel trăiește în întuneric de un an
Mama lui Sebi Olariu, scoasă din sala de judecată în noul termen al procesului cu Vlad Pascu! Imagini tulburătoare | FOTO
Stiri interne • la 14:04
Mama lui Sebi Olariu, scoasă din sala de judecată în noul termen al procesului cu Vlad Pascu! Imagini tulburătoare | FOTO
  • Mama lui Sebi Olariu a cedat în sala de judecată
  • Ce s-a întâmplat la noul termen în procesul cu Vlad Pascu
Anunț important! Încep afecțiunile de sezon. De ce trebuie să ștergi pervazul geamului zilnic
Beauty & Lifestyle • la 13:32
Anunț important! Încep afecțiunile de sezon. De ce trebuie să ștergi pervazul geamului zilnic
  • De ce trebuie să ștergi pervazul geamului minim 30 de secunde zilnic
  • Ce spun specialiștii
Cod galben de caniculă emis de ANM pentru 26 de județe! Mercurul din termometre va urca până la 36 de grade
Meteo • la 13:19
Cod galben de caniculă emis de ANM pentru 26 de județe! Mercurul din termometre va urca până la 36 de grade
  • Anunț de ultimă oră al ANM
  • Cod galben de caniculă pentru 26 de județe
  • Mercurul din termometre va urca până la 36 de grade
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Şoc uriaş trăit de o mamă cu 2 copii, amendată cu 5.000 de euro pentru o parcare de 2 ore la un magazin din UK
recomandare pe observatornews.ro
Şoc uriaş trăit de o mamă cu 2 copii, amendată cu 5.000 de euro pentru o parcare de 2 ore la un magazin din UK
Cadoul fabulos al lui Victor Piţurcă pentru fiul său! Ce a primit tânărul la majorat
recomandare pe as.ro
Cadoul fabulos al lui Victor Piţurcă pentru fiul său! Ce a primit tânărul la majorat
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
Romania TV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
Romania TV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
Patronul clubului „Expirat” din București a fost reținut pentru trafic de droguri
recomandare pe antena3.ro
Patronul clubului „Expirat” din București a fost reținut pentru trafic de droguri
Jeff Bezos îşi amână nunta de la Veneţia din cauza protestelor. De ce sunt în stare localnicii pentru a-şi apăra oraşul
recomandare pe antena3.ro
Jeff Bezos îşi amână nunta de la Veneţia din cauza protestelor. De ce sunt în stare localnicii pentru a-şi apăra oraşul
Un ADN ciudat și nemaiîntâlnit pe Pământ a fost descoperit la 21 de schelete umane găsite în Columbia
recomandare pe antena3.ro
Un ADN ciudat și nemaiîntâlnit pe Pământ a fost descoperit la 21 de schelete umane găsite în Columbia
Horoscopul zilei. Provocări pentru multe zodii, cine trebuie să evite conflictele, miercuri, 18 iunie
recomandare pe playtech.ro
Horoscopul zilei. Provocări pentru multe zodii, cine trebuie să evite conflictele, miercuri, 18 iunie
Elena Udrea, la pământ! Este vorba despre fiica sa, e cea mai mare durere. S-a întâmplat în ultimii ani, cât a stat în închisoare
recomandare pe playtech.ro
Elena Udrea, la pământ! Este vorba despre fiica sa, e cea mai mare durere. S-a întâmplat în ultimii ani, cât a stat în închisoare
O nouă crimă zguduie România. O tânără însărcinată a fost ucisă de iubit în fața celor doi copii
recomandare pe redactia.ro
O nouă crimă zguduie România. O tânără însărcinată a fost ucisă de iubit în fața celor doi copii
Cine e miliardarul care a murit la polo după ce a înghițit o albină
recomandare pe redactia.ro
Cine e miliardarul care a murit la polo după ce a înghițit o albină
Ploaia din Capitală le-a pus pe fugă pe vedetele din România! Cum s-au ferit de stropii reci - imagini de senzație
recomandare pe Ciao.ro
Ploaia din Capitală le-a pus pe fugă pe vedetele din România! Cum s-au ferit de stropii reci - imagini de senzație
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
Cum arată acum Mariana Bitang, la 62 de ani! Apariție rarisimă a „Doamnei de Aur” a gimnasticii românești
recomandare pe ProSport.ro
Cum arată acum Mariana Bitang, la 62 de ani! Apariție rarisimă a „Doamnei de Aur” a gimnasticii românești
Nicușor Dan bagă România în „RESET TOTAL”? Ce se pregătește în spatele ușilor închise de la Cotroceni?
recomandare pe bzi.ro
Nicușor Dan bagă România în „RESET TOTAL”? Ce se pregătește în spatele ușilor închise de la Cotroceni?
Jurnalistă româncă, victima unui caz șocant de abuz! Totul a fost dat în vileag!
recomandare pe bzi.ro
Jurnalistă româncă, victima unui caz șocant de abuz! Totul a fost dat în vileag!
Bacalaureat 2025: A început proba la Limba română pentru peste 100.000 de elevi
recomandare pe dailybusiness.ro
Bacalaureat 2025: A început proba la Limba română pentru peste 100.000 de elevi
Bacalaureat 2025: A început proba la Limba română pentru peste 100.000 de elevi
recomandare pe dailybusiness.ro
Bacalaureat 2025: A început proba la Limba română pentru peste 100.000 de elevi
Finalul unei etape dificile: 3 Zodii scapă de probleme înaintea Solstițiului de Vară
recomandare pe Jurnalul.ro
Finalul unei etape dificile: 3 Zodii scapă de probleme înaintea Solstițiului de Vară
Fanii pot face promo la Insula Iubirii, pentru prima dată în România! Ce trebuie să faci
recomandare pe a1.ro
Fanii pot face promo la Insula Iubirii, pentru prima dată în România! Ce trebuie să faci
Close