Rețeta de brioșe cu carne tocată și legume. Un aperitiv de vară, gata în mai puțin de o oră
Publicat pe 16.08.2022 la 15:47 Actualizat pe 16.08.2022 la 15:51
Ești mereu pe fugă și nu ai timp să gătești? Cei mici refuză să mânânce mâncarea? Nu știi ce să mai pregătești? Poți încerca un alt mod de a prepara brioșele.
- Rețeta de brioșe cu carne tocată și legume
- Un adevărat preparat de vară, rapid și sățios
De ce ai nevoie pentru brioşele cu carne tocată
Pentru brioşe:
1 lingură ulei;
200 g ceapă tocată;
100 g morcov ras;
1 linguriţă oregano;
2 căţei de usturoi;
200 ml suc de roşii;
750 g carne tocată, porc şi vită;
200 g pesmet;
2 linguri muştar;
piper;
2 ouă.
Pentru piure:
1 kg cartofi;
50 ml lapte;
50 g smântână;
3 linguri unt;
1 praf de sare;
piper.
Cum se prepară brioşele cu carne tocată și legume
Într-o tigaie pui uleiul la încins, unde calești ceapa și morcovii până se înmoaie. Adaugi condimentele: oregano şi usturoiul pisat şi mai laşi totul pe foc timp de 1-2 minute, după care opreşti focul.
După ce s-a răcit, pui jumătatea din sucul de roşii şi restul ingredientelor. Apoi, începi să amesteci totul până când se omogenizează.
Ungi cu ulei fiecare formă de brioşe, pui umplutura, o nivelezi şi aşezi peste fiecare două linguri de suc de roşii. Dai la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când sunt gata brioşele.
Se curată cartofii și se adaugă în apă cu sare până intră furculiţa cu uşurinţă în ei. După ce au fiert, îi scurgi, îi pasezi, adaugi untul la temperatura camerei, laptele cald şi smântâna.
Asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi apoi torni piureul în poş.
Decorezi cu el brioşele de carne scoase din forme.