REŢETA ZILEI: Cel mai dulce desert al verii. Prăjitură cu miere şi scorţişoară
Publicat pe 20.07.2018 la 18:38 Actualizat pe 20.07.2018 la 18:39
Dacă îţi doreşti să îţi surprinzi prietenii cu ceva dulce, poţi prepara următorul desert, extem de simplu şi gustos.
Dacă îţi doreşti să îţi surprinzi prietenii cu ceva dulce, poţi prepara următorul desert, extem de simplu şi gustos.
Prăjitura cu scorţişoară şi miere propusă azi îţi va statisface pe deplin papilele gustative şi te va ajuta să îi surprinzi pe cei dragi ţie cu ceva delicios.
Pentru blat ai nevoie de
- 2 cești de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe de scortişoară
- 1/4 linguriţă de ghimbir măcinat
- 1/2 linguriţă de sare
- 5 linguri de unt nesărat
- 1/2 ceașca zahăr brun
- 4 ouă
- 1 cupă de miere
- 1 cană de smantană
- 1 linguriţă extract de vanilie
Pentru cremă ai nevoi de:
- 4 linguri de brânză cremă înmuiată
- 6 linguri de unt nesărat înmuitat
- 1/4 cană de miere
- 1/2 linguriță extract de vanilie
- un vârf de cuțit de sare
- 1 ceașcă de zahăr
Mod de preparare:
Tapetează cu făină o tavă cu formă şi preîncălzeşte cuptorul.
Într-un castron mare, amestecați împreună făina, praful de copt, scorțișoară, ghimbirul și sare.
Amestecați cu mixerul untul și zahărul brun. Apoi adăugați ouăle, unul câte unul, iar la final adăugaţi mierea și vanilie. Adăugați restul ingredientelor pentru blat și amestecați totul până se combină perfect. Puneţi blatul la cuptor în tava cu formă specială pentru 55-65 de minute.
Lăsaţi aluatul la răcit 15 minute, timp în care faceţi crema.
Amestecaţi brânza cremă și untul lcu mixerul. Adăugați mierea, vanilia și sarea și amestecați puțin până se combină. În cele din urmă, adăugați zahărul și bateți până când glazura este ușoară și pufoasă.
Puneţi crema deasupra blatului şi decoraţi cu bomboane, dacă doriţi.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.L.