Rezultate EXIT-POLL Alegeri Prezidențiale 2019. Ei sunt primii doi candidați

Rezultate EXIT-POLL Alegeri Prezidențiale 2019. Ei sunt primii doi candidați © Hepta

Alegeri Prezidențiale 2019. Au fost făcute primele rezultate ale EXIT-POLL-urilor. Spynews.ro vă prezintă, în timp real, rezultatele voturilor românilor, potrivit mai multor surse. Primele rezultate oficiale și parțiale vor fi anunțate de BEC, luni.

Votul la Alegerile Prezidențiale 2019 a început la ora 07.00 și s-a încheiat la 21.00, în țară. Alegătorii care se aflau la sediul secției de votare sau la rând în afara sediului pot în continuare să-și exercite dreptul de vot până la ora locală 23.59.

REZULTATE EXIT-POLL

Potrivit rezultatelor EXIT-POLL, primii doi candidați, care ar urma să ajungă în Turul 2, sunt Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, potrivit Digi24. EXIT-POLL-urile sunt realizate de CURS și AVANGARDE, institutele de sondare care au realizat și sondajele în cazul alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019.

De notat este că aceste rezultate nu iau în calcul votul din diaspora.

Klaus Iohannis - 39.00%
Viorica Dăncilă - 22.50%
Dan Barna - 16.40%
Mircea Diaconu - 7.90%

Primele rezultate au venit pe la prânz, în urma numărătorii paralele a USR Plus. La momentul respectiv, Dan Barna obținea 47,6% din voturile diasporei din Auckland, Noua Zeelandă, urmat de Klaus Iohannis (27,2%) și Viorica Dăncilă (5,2%). Alte estimări au fost făcute ulterior de PSD și de PNL, ambele sondaje scoțându-i pe Iohannis și Dăncilă pe primele două locuri.

Sâmbătă seară, Biroul Electoral Central (BEC) a făcut precizări legat de rezultatele parțiale ale Alegerilor Prezidențiale 2019.

„Rezultatele provizorii sunt cele care se regăsesc în procesele verbale întocmite de birourile electorale ale secţiilor de votare, înainte de a fi supuse procedurii de verificare şi validare de către birourile electorale judeţene, ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi de către biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate (...) Aceste rezultate provizorii sunt transparente şi se dau publicităţii în condiţiile expres prevăzute de lege”, a transmis BEC.


facebook whatsapp twitter pinterest