Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Listele cu notele și mediile elevilor, pe județe
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 03.07.2024 la 12:57
Actualizat pe 03.07.2024 la 15:48
Peste 150.000 de elevi care au terminat clasa a 8-a au aflat rezultatele la Evaluarea Naţională. Notele au fost publicate de Ministerul Educației pe site-ul evaluare.edu.ro.
- Rezultate Evaluare Națională
- Ce note au obținut elevii de clasa a VIII-a
Și anul acesta, notele elevilor la Evaluarea Națională 2024 vor fi anonimizate. Așadar, fiecare elev care a absolvit clasa a VIII-a va introduce codul primit de la școală pentru a vedea notele pe care le-a obținut la probele susținute.
Rezultate Evaluare Națională
Ministerul Educației va publica notele și mediile la Evaluarea Națională 2024 pe site-ul edu.ro. Chiar în aceste momente, ministrul Educației susține o conferință de presă.
Potrivit declarațiilor făcute de Ligia Deca, 407 candidați au obținut nota 10 la Limba Română, și 65 de candidați au obținute nota 10 și la Română, și la Matematică.
La Limba Română, 77,6% dintre candidați au obținut note peste 5 , iar la Matematică procentul elevilor care au luat note peste 5 este de 68,7%.
Potrivit calendarului Evaluării Naționale 2024, astăzi sunt publicate de către Ministerul Educației, până la ora 14:00, primele rezultate obținute de absolvenții de clasa a VIII-a la examenul de final de gimnaziu.
De asemenea, este important de precizat că elevii nemulțumiți de rezultate vor putea depune contestații la centrele de examen sau le pot trimite electronic în zilele 3 iulie, între orele 16 – 19 și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00).
Ce „perle” au scris elevii, în acest an, la Evaluarea Naţională la limba română
„Pot asocia cartea „Cireșarii” cu Biblia, lectura mea suplimentară. Sunt personaje multe, frumoase și copii în amândouă. Printre care, Isus”.
„Cireșarii sunt Indiana Jones și Arca Secretelor, doar că români. Și eu ador cireșele! E trăsătura personală care mă apropie de personaj”.
„O figură de stil este fâlfâitul. Pentru că e un stil anume de a se deplasa, fâlfâind unde ai nevoie în ziua aceea”.
„Figură de stil: aripa moale. Nu știm de ce e moale, poate nu e moale, dar așa i s-a părut drăguț autorului”.
„Foc este verb. Vine de la ”dai foc”, deci modul prezent”.
„Cireșarii erau persoanele care acum, în iunie, și pââână în august, culegeau muuulte cireșe. Apoi le numărau: una, două, trei și tot așa. Șeful cireșarilor era numit cireșar-șef. Ce frumoasă era viața de cireșar!”.
„Unul dintre personaje se numea Tic. La fel ca în Tic Tac!”.
Citește și: Evaluare Națională 2024. Subiectele la Limba și Literatura Română. Care este baremul de rezolvare