Rezultatele analizelor a 13 persoane care au intrat în contact cu italianul cu coronavirus. Au fost sau nu infectate

Rezultatele analizelor a 13 persoane care au intrat în contact cu italianul cu coronavirus © Arhiva

Italianul care a fost depistat cu coronavirus după o vizită de patru zile în România a intrat în contact cu zeci de persoane din judeţul Gorj.

Pentru a preveni răspândirea virusului în judeţ, autorităţile au decis izolarea tuturor persoanelor care au luat legătura cu italianul infectat.

De asemenea, zecilor de oameni li s-au prelevat probe pentru a fi trimise către Institutul Matei Balş din Capitala. Iată că acum rezultatele analizelor a 13 persoane sunt gata.

Toatele cele 13 persoane cărora li s-au prelevat probleme nu au contactat coronavirusul, rezultatele analizelor fiind nagative. Acum alte 19 persoane aşteaptă să primească rezultatul analizelor.

De asemenea, Prefectul judeţului Gorj, Cristinel Rujan, a declarat, miercuri dimineaţa, ca până în acest moment niciuna dintre persoanele care au intrat în contact cu italianul căsătorit cu o gorjeancă şi care sunt izolate la domiciliu, nu au prezentat simptome specifice contactării coronavirusului.

Traseul italianului bolnav de coronavirus în România

Potrivit informaţiilor obţinute de autorităţi, pe 18 februarie, la ora 23:45 a ajuns pe Aeroportul Internaţional Craiova, cu o cursă de Bologna. Apoi a mers la o firmă de închirieri auto din Craiova pentru a lua o maşină.

Pe 19 februarie, cei doi au ajuns la socrii, în satul Peşteana. Italianul şi-a lăsat copilul la bunici, iar el a plecat spre Târgu Jiu. 

Pe 20 februarie, italianul a mers să-şi plătească taxele şi impozitele la Primăria Drăguţeşti.  În aceeaşi zi, dar şi pe 21 februarie, bărbatul se duce la mai multe întâlniri de afaceri.

Pe 22 februarie, italianul s-a întors la locuinţa socrilor din Peşteana, şi-a luat fiul şi a plecat spre Craiova.

Pe data de 22 februarie, italianul a plecat cu avionul, spre Bologna. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro