Ridicarea stării de urgență dă startul concediilor? Ce spun specialiștii despre vacanțele din acest an: „Nu are niciun rost să ne facem niciun plan”
Publicat pe 11.05.2020 la 09:18 Actualizat pe 11.05.2020 la 09:18
În contextul pandemiei de coronavirus, care a dat peste cap planurile multora, specialiștii vin acum cu noi informații despre perioada vacanțelor care stă să înceapă.
În contextul pandemiei de coronavirus, care a dat peste cap planurile multora, specialiștii vin acum cu noi informații despre perioada vacanțelor care stă să înceapă.
Deși așteptăm data de 15 mai cu sufletul la gură, fiind ziua în care starea de urgență se va ridica, iar pas cu pas, românii vor putea să revină la viața de acum două, trei luni, se pare că lucrurile nu sunt atât de ușoare.
Conform specialiștilor, nici nu se poate pune problema unui concediu imediat după data de 15 mai. O posibilitate de a începe rezervările pentru această vară, ar fi data de 1 iunie, dar și atunci trebuie să fim extrem de precauți cu ceea ce alegem, pentru a nu ne pune sănătatea în pericol.
”Până pe 15 mai nu are niciun rost să ne facem niciun plan de călătorie, oricât de mult ne-am dori, între 15 mai și 1 iunie aș zice să tatonăm și să îi lăsăm pe alții mai aventuroși să meargă și să vedem de la ei cum a fost și care au fost condițiile, după 1 iunie putem începe să ne facem planuri de călătorie și rezervări”, a declarat Razvan Pascu, consultant în turism, conform Antena3.
Dacă pentru această vară aveam planuri de a merge în concediu, ei bine, specialiștii ne avertizează și spun că pentru cel puțin doi ani de zile, lucrurile în ceea ce privește vacanțele atât în țară, cât și în străinătate, vor sta puțin diferit față de cum eram obișnuiți până acum. Și asta dacă dorim să ne protejăm împotriva virusului ucigaș din China.
”Anul acesta vom călători total diferit, dar cred că și anul viitor. Și cred că turismul își va reveni la ce era acum două, trei luni, în minimul 2 ani de zile. Anul acesta vom călători mai mult în România. Vom alege pensiuni mai micuțe, cu două, trei, patru, cinci camere, agro-pensiuni sau apartamente în regim hotelier, sau vile sau cabane de închiriat și probabil ne vom gândi de două ori dacă să mergem la un hotel de tip all-inclusive, să ne înghesuim cu 1.000 de oameni la micul dejun”, a mai adăugat consultantul.