Ritualuri păgâne, într-o biserică din Cluj! Preotul este acuzat de gesturi şocante

Ritualuri păgâne, într-o biserică din Cluj! Preotul este acuzat de gesturi şocante © Pexels

Un preot din Cluj este acuzat că a ţinut ritualuri păgâne, contracost.

Mai exact, familiile tinerilor care au fost puşi să jure că nu au întreţinut relaţii intime, au plătit câte o sută de lei fiecare.

"Binecuvântat eşti Dumnezeul Nostru şi acum, şi pururea, şi în vecii vecilor! Amin! Pune mâna pe carte, zi după mine! Eu, Robul lui Dumnezeu, jur cu mâna pe Sfânta Cruce, în faţa preotului, în faţa martorilor! Şi acum, spune-mi ce juri", aşa sună începutul ritualului.

Totul are loc într-o biserică din Huedin, unde mai mulţi tineri sunt obligaţi să jure cu mâna pe Biblie că nu au întreţinut relaţii sexuale până la acel moment, mai mult, ei fiind sub ameninţarea blestemelor.

"Şi, domnul părinte, ştii cum ... copilul ăsta că, că nu ştie nimic, că nu ştie nimic în legătură cu nora mea! Poţi să începi!!!", spune o rudă a unuia dintre tineri. "Ba nu încep! Am zis că îmi daţi banii şi după aia încep!", este replica părintelui.

Slujba a fost săvârşită ieri după-amiază, iar scenele revoltătoare au fost transmise în direct pe internet.

Ce sancţiuni riscă acum preotul păgân

Imaginile scandaloase au ajuns şi la conducerea bisericii din judeţul Cluj. Aceştia au deschis o anchetă internă.

"Din păcate, nu am ştiut nimic despre această judecată. Acest ritual vine tocmai acum să tulbure începutul Postului Mare în care, cu toţii, am intrat", a declarat Bogdan Ivanov, purtător de cuvânt al Mitropoliei Ardealului.

Preotului în cauză i s-a sistat dreptul de a mai sluji, ba chiar riscă să îşi piardă definitiv acest drept.

"El a slujit acolo, dar nu cred că a înştiinţat pe nimeni şi cu siguranţă nu primea o astfel de aprobare. Acest act este şi unul profanator. Nu aş putea să vă spun de ce a acceptat părintele să participe la un astfel de ritual. E o situaţie cu totul aparte în Huedin", a mai adăugat Bogdan Ivanov.

Cum se apără preotul acuzat de acte neortodoxe

Părintele care a acceptat să ţină aceste slujbe crede că nu a făcut nimic greşit.

"Am făcut exact ce trebuie. Ei aşa au vrut: cu crucea în mână şi cu o lumânare. Eu de 50 de ani fac exorcism şi toţi preoţii fac. E voie să faci asta în biserică, sigur că e voie! Un astfel de ritual este normal să se facă în biserică. Un jurământ cu crucea în mână. Erau jurăminte, nu erau blesteme. Am făcut jurăminte, legări şi dezlegări cum se face normal în biserica noastră. Nu am făcut nimic deosebit", a spus preotul, în apărarea lui.

Mai mult decât atât, părintele mai spune că nu îi este teamă de nici o judecată, cu atât mai puţin de cea bisericească, singura lui frică fiind cea din faţa lui Dumnezeu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro