Român venit din Milano, mort la spitalul Colentina de corornavirus comunitar! Pacientul suferea de cancer

Român venit din Milano, mort la spitalul Colentina de corornavirus comunitar! Pacientul suferea de cancer © pixabay

Un român venit din Milano a murit de coronavirus comunitar, într-un spital din Capitală.

Bărbatul întors în țară din Milano a fost internat, inițial, pe secția de terapie intensivă a Institutului "Matei Balș". El a fost apoi transferat la Spitalul Colentina, unde a și murit.

El suferea de cancer, dar și de coronavirus comunitar, care însă, nu are nici o legătură cu noul coronavirus apărut în China.

După ce testele pentru corornavirus efectuate la Institutul "Matei Balș" au ieșit negative, bărbatul a fost transferat la Spitalul Colentina.

„Coronavirusul comunitar este o formă de gripă pe care o are toată lumea, inclusiv eu, inclusiv dumneavoastră. În momentul vorbirii, puteţi să aveţi acest coronavirus comunitar. E o formă de guturai, aşa e denumită popular”, a declarat directorul medical al Spitalului Colentina din Capitală, Bogdan Furtună.

Decesul bărbatului de 40 de ani nu este pus pe seama coronavirusului comunitar, ci pe seama afecțiunii grave pe care deja o avea la internarea în spital.

Spitalul Colentina, primul centru unic de tratare a infecțiilor cu COVID-29

De astăzi, Spitalul Clinic Colentina a devenit spital suport pentru Institutul "Matei Balș", urmând să trateze exclusiv cazurile de infectare cu noul coronavirus.

„Noi vom trata pacienţii care au simptomatologie pentru secţiile noastre, dar în asociere au şi Covid, adică un pacient care are o pancreatită vine, se operează în serviciul de chirurgie, va fi operat pentru boala pe care o are dar are în asociere acest Covid.", a explicat directorul medical al Spitalului Colentina din Capitală, pentru Mediafax.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro